Bondens sista, och Bildmuseets sista vernissage på Gammlia

Krispig söndag i september. Hög, blå himmel och varmt och soligt. Jag är ren som en nykonfirmerad oskuld, ren i kropp och själ, efter drygt en vecka med min reningskur. Mer om den senare, jag har skrivit ett inlägg tidigare som delvis handlar om det här. Inga mejerivaror, inga kolhydrater och absolut INGEN ALKOHOL!

Morgonpigg och energisk såväl lördag som söndagmorgon. Bondens egen marknad för sista gången det här året. Mamma och jag ses tidigt, och handlar dill, morötter och prydnadspumpor. Fast de stora, enormt vackra ljusgröna pumporna är visst helt gudomligt goda att rosta, efter att de legat och varit en prydnad för hemmet ända fram tills det är dags för julpyntet. Grymt skön stämning på stan och härligt snack bland marknadsstånden.



I Broparken är det ett event med tävlande matlag som ska komponera mat utifrån de råvaror som säljs på marknaden. Jag träffar bland annat Jonny och Mikke från Pondus som är med och tävlar. Hoppas det står något om det i tidningen i morgon. Mamma träffar Ella Nilsson, en av ambassadörerna för norrländskt och närproducerat. Hon är VD för Svensk köttinformation och hon var TV-kock innan begreppet var uppfunnet.



Idag, söndag, har mamma och jag varit och jagat trattkantareller, riktigt framgångsrikt faktiskt. Vi var ute skogen redan vid niotiden. Tänk vad man hinner med...
Men sedan var det dags för lite kultur. Bildmuseets sista vernissage på Gammlia inviger en affischutställning med massor av affischer från de 30 årens utställningar, samt en stor separatutställning med Tracey Rose som heter Waiting for God.  Katarina Pierre, som är museichef hälsar här välkommen framför en vägg full med affischer.



Vi ska nog försöka ta dit våra elever i kursen Estetisk kommunikation.

På vernissagen träffar jag två gamla medielever. På stan, igår, åtminstone en, Jonny Rönnblom från Pondus. Ja Mikke, Ponduskollegan är pappa till en gammal medielev. Fattar ni att jag har undervisat alla ungdomar som gått det kommunala medieprogrammet i Umeå. ALLA! Åtminstone i kurserna Mediekunskap och Mediekommunikation A. En del även i Medieproduktion, Mediekommunikation B, Filmkunskap och Projektarbete. Visst är det med rätta jag kallar mig för MammaMedia?

I morgon blir det propaganda med MP2A. Sov Gott. Jag ska bara avsluta med tranbärsdryck med psylliumfrö. Mmmmmmmmm