Semester i Italien och från mobilen

 
Vi har ljuvliga dagar i Italien men det är en ovanlig känsla- att vara utan mobil, den dog för några dagar sen. Jag är liksom på nån sorts mediefastning men det är också den enda fastan. Italien är god mat och gott vin. 
 
Jag klarar mig relativt bra utan mobilen, känner mig lite off, men det funkar. Jag lånar, som nu, Pers för att fota dagens #enteckningomdagen, för att lägga ut på Instagram. Jag har hittills lagt ut åtta stycken. Tvingar mig själv till minst en om dagen. Det är lite kul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma Media goes filmstar

Erik Lindgren, min medieproduktionskollega har gjort mig till en filmstjärna
 
Detta känns som ett bra slut på läsåret. SAS-piloterna flyger igen så jag kan åka till Rom i morgon och jag har fått filmstjärnestatus av en kollega. Skrivbordet är lagom städat, betygen inskrivna, sommarfilmer och sommarböcker lånade på världens bästa bibliotek och resväskan är packad därhemma. 
 
Som vanligt har vi haft en ovanligt fin avslutningmed dans, musik och scenografi av bildtvåorna.
 
Dansettor och danstvåor gjorde ett par beljublade nummer med bildtvåornas scenografi omkring sig
 
Trevlig sommar!!!!

Utspark 2016

Hanna, Emma, Sandra, Ron, Johanna och Sannah i EM2n berättar om poängjakten
 
Härom dagen skrev jag om nostalgi, idag handlar det delvis om vemod (SAOL längtansfull sorgsenhet, svårmod) och delvis om kalas. Vi har under flera år haft som tradition att tvåorna på estetik och media gör en utspark av treorna och i år har jag en tvåa och de ordnade en poängjakt. Jag fixade tillsammans med kollegan Gunnel fika, för fika ska det vara i alla lägen. De var bara åtta tvåor som fick styra upp ettor och treor, som fick en lista på 25 olika aktiviteter som gav olika antal poäng. Fucka ur var det som gav lägst poäng, endast 2, medan att moona i skywalken gav hela 100 poäng. Jag var INTE inblandad i aktivitetsplaneringen. 
 
"Iscensätt ett bröllop med en ring" var en aktivitet som gav 20 poäng och det görs här av Emma, Alice och Emma
 
Frida satsade järnet på att "fucka ur" och blev nedlagd på marken och skrek och hade sig; hon blev lite beskviken över att det bara gav 2 poäng
 
Ettor, tvåor och treor tillsammans...nog är det lite gulligt...
 
...och nog är det lite vemodigt att släppa iväg ytterligare ett gäng som man följt och plågat i tre år
 
...och nog ser Gunnel lite lättad ut efter att alla betyg är satta och man kan bara njuta av det och att sommarlovet faktiskt står för dörren
 
Ännu en klass lämnar oss och man undrar hur man ska orka ta nya tag, lära känna nya ettor och dra igång med kunskapskrav, bedömningsmatriser och betyg. PUH!
 
Nu hoppas jag bara att de stackars SAS-piloterna ska bli nöjda med sina löner så att vi kan få flyga till Rom på torsdag. 
 
 
 
 

Nostalgi

Tidigare publicerad familjebild som pappa Gunnar tagit på någon semester på 60-talet, storebror Pär-Åke, lillebror Niklas och mellansyster Cecilia. Alla ska bada!
 
En melankolisk längtan hem eller tillbaka, ett angenämt men till viss del sorgset tillbakablickande till något som varit, är ett par definitioner på ordet nostalgi. Det är lite grann som att peta på ett sår som både kliar och gör ont och kanske blöder litegrann. Igår hade vi alla våra barn hemma, plus Sannas pojkvän Aron. Det är bara ljuvligt! men så började vi titta på gamla videofilmer, först från barnens sång till mig på 50-årskalaset men sen gick vi längre tillbaka i tiden. Bettnesstugan när barnen var små, filmklipp där både farfar och morfar var i livet. Filmklipp där vi liksom ägde barnen och filmklipp där Per och jag var 30-40 plus nånting.
 
Bilder där död och sjukdom inte fanns med, bilder mitt i livet. 
 
Så idag, den tionde juni, då det är kallt som i november känner jag mig melankolisk efter gårdagens nostalgitripp, en tyngd i kroppen och en sorg över livet som flyr. En beredskap för framtida åldrande och förluster. 
 
Samtidigt ser jag fram emot helgen då hela familjen ska premiärbada bastu tillsammans i stugan och bada i havet. Vi ska skapa nya minnen att nostalgiskt återkomma till.
 
En ung lycklig mor Elsa-Maria med sina tre barn på en finlandsbåt nångång på 60-talet
 
 
Det största och bästa överhuvudtaget, så jäkla söta....men svärfar Thore sa alltid - Uggla, ho tycker om sina ungar, ho med. Det var liksom för att man inte skulle förhäva sig och för att man skulle förstå att man ser på sina barn med ett särskilt filter. Men rent objektivt sett,så är väl dessa tre rätt gudomliga!?...säger mamma Uggla

Favorit i repris

 
 
Evelina Holmlunds fantastiska gymnasiearbete Norrländska fruntimmer på Youtube
 
Jag har försökt peppa mina tvåor inför nästa läsårs gymnasiearbete och kunde inte låta bli att visa en favorit i repris. Evelina närläste Svenska Hollywoodfruar och gjorde sin egen fantastiska version medn hjälp av en kompis som skådespelade. Det är sjukt bra!
 
Jag hade egentligen tänkt lägga upp de reklamfilmer som vann månadens film april i Resumé men fick inte inbäddningen att fungera. Oväntat!!!
 
Om ni ändå är sugna på se dem så kan ni gå in på Resumé här.