Hope there will be blood

Mitt i folkvimlet ser man nån långhals som ser ut att vara med om någon religiös upplevelse
 
Tillsammans med ett gäng Midgårdare och "några" andra tog jag mig runt milen på Blodomloppet igår. Tung och otränad kropp, mentalt inställd på en kilometer i taget. Ibland kändes det får stort och långt också. Men med något sorts konstant löpsteg tog jag mig runt på cirka 75 minuter.
 
Jag ser verkligen ut som om jag njuter av något trots att jag där vid startlinjen verkligen, verkligen inte trodde jag skulle klara det. Jag kanske försöker få kontakt med någon gudinna som ska hjälpa mig.
 
På tok för lite med EN vätskestation, jag trodde det skulle vara två i år eftersom den första och enda var redan efter fyra kilometer, så jag förväntade mig en vid sex eller sju kilometer också. men en snäll funktionär bjöd mig ur sin egen vattenflaska.
 
Idag har jag lite lagom stela ben men annars känns det bra. Ska nog kunna klara Tjejmilen senare i sommar. Där har man faktiskt fyra vätskestationer. 
 
Varje gång jag sprungit Blodomloppet har jag lovat mig själv att bli blodgivare igen, men det har jag inte lyckats med ännu. Förr i världen när jag gav blod brukade jag cykla ner till Burmans och köpa en LP-skiva för de erhållna 30 kronorna som man fick. Those where the days men jag hoppas kunna ta mig för att ge lite av mitt värdefulla blod...snart...nån gång.

Sommardrömmar


Städar i storstugan och väntar på sommaren och alla Sommar i P1 som ska höras från radion


Fyra perenner planteradeTvå syrenerEtt litet stenpartiEtt insektshotell ovanför rosenbusken som sattes ifjol
Här ska det byggas en bastuverandaStugan sedd från dasset

Mörkt och kallt i maj

Det är den 18 maj och det är mörkt, kallt och dystert. Jag hanterar det genom att titta på lite klassisk humor med Jan Stenmark och Ulf Lundkvist, på tre konstkort jag köpte på den fina museishoppen på Arbetets museum i Norrköping. Håll till godo och stirra mörkret i vitögat.
 
 
 
 
 
Lite rolig public service och storebror ser dig:
 
 
Låt snart solen skina på oss alla.

Oriens - medietreornas slututställning

 
 Den jättefina affischen för treornas slututställning som har vernissage på torsdag, min födelsedag
 
 
Nu är det dags igen! Slututställning, redovisningar av gymnasiearbete, vernissage, och tätt där inpå tar dom på sig sina studentmössor och lämnar oss. Hur är det möjligt att det har gått ett år sedan förra gänget hade sin Huvudet bland molnen? Det känns både nyss och jättelänge sedan. Innan årets treor rusar ut mot friheten och sjunger om studentens lyckliga dar, ska vi skriva in deras betyg och åhhh, om vi slapp!
 
Årets treor har skogen och orientering som tema för att samla in sina olika arbeten under ett gemensamt tak. Eleverna har en nästan schemafri vecka för att färdigställa sina egna arbeten och den gemensamma slututställningen. Det ska nog bli bra, frihet under ansvar är alltid spännande och man brukar alltid få se någon som visar upp oanade styrkor under sådana projektveckor. Men i år är jag ensam ansvarig för alla medieelevers gymnasiearbeten och slututställningen. Jag får väl orientera mig ut i skogen för att slappna av och få perspektiv. För om det går fel är det lätt att tänka att det är MITT FEL! I så fall får trädens sus och vindlande stigar ge mig perspektiv på livet.
 

Råd och rön kom och hjälp mig!

 
Lurad blir lögnare?
 
 
..eller Sverker Olofsson från Plus eller mamma!
Jag känner mig dålig. Dålig lärare, dålig person, lat och tråkig, gammal och helt jäkla fett oteknisk. Fattar INGET när eleverna ska ha hjälp med tekniken. Orkar inte städa eller få ordning hemma men blir less på mig själv när jag hängt i soffan typ tre timmar framför Eurovision.
 
Det är maj och det är svinkallt. Det är betygstider och man undrar om man skulle kunna få jobb på systembolaget och kanske få vara med och få pris som bästa butik i Sverige. Kanske köpa ett litet hotell i Umeå och bli en perfekt frukostvärdinna. Apatiskt stirrar jag över mitt skrivbord på jobbet och funderar över vad jag ska prioritera samtidigt som jag glömmer sånt som är inbokat.
 
Då ringer Adam Salam, när jag liksom är helt utan motståndskraft. Jag kommer inte ens ihåg vilket företag han ringde ifrån... men han sålde mobiltelefoner. Och jag hann inte säga NEJ, hann inte lägga på, hann inte säga att jag absolut inte tar emot dylika samtal under arbetstid. Nej, han fick min tid och han fick mig på kroken nåt så jäkulskt. Jag följde med hela vägen igenom inspelningen av godkännandet av avtal och affär. Jag fick in några lama protester då jag knackat fram vad 479 kr i månaden gånger 24 faktiskt blir för, en jämförelse med butikspris!!! Då fick han jobba lite innan jag var på banan igen. Extrapaket hit och extrapaket dit. Men jag känner mig dum i huvet nåt jävulskt. Vad har jag gått med på? Hur hänger allt ihop? Varför är det så krångligt?
 
Lättare då blir att svara på frågan om vilken färg? Helt bortglömt är gigabites och andra svåra siffror som jag ändå inte förstår.
 
Om jag har förstått allt rätt så kommer jag  i alla fall att få en Iphone 6 s i guld med extra bilpaket, hörlurar, nån megaskyddsfilm och skyddsfodral. Jag kommer at bli 434 kr fattigare varje månad om jag ser till att ta det på autogiro men vet inte vad som händer när abonnemanget tar slut för detta är utan abbonemang...
 
Måste kanske ringa Adam i alla fall för att få veta om de dära GB:sarna.
 
 
En timme senare.
 
Jag har LJUGIT för Adam! Förlåt! han var verkligen superduperduktig och trevlig, pratade omkull MammaMedia. Jag ringde. Hans angivna direktnummer fungerade perfekt, skapar förtroende. Han skulle ringa mig för han var på lunch. Under väntetiden hinner jag också luncha och prata med IT-kunniga kollegor och de låter mig förstå att det inte var ett så bra avtal utifrån mina förutsättningar och behov. Adam ringer mig och då ska jag fråga vilket företag han ringer ifrån, för telias räkning (vetef... hur det funkar). Mitech heter det. Men då har fan flugit i mig för jag orkar inte berätta allt och lämna blottor och sprickor för honom att ta sig in emellan. Jag LJUGER (han förstår det) (förlåt igen och i allafall). Jag säger att jag precis pratat med min chef och att vi kommer antagligen att få mobiltelefoner i tjänsten i höst...åtminstone vi medielärare!!! 
 
Kontraktet annuleras. PUH!!!Jag hittar inget företag som heter Mitech. Trevlig helg! Ska prata med chefen nästa vecka.