Fruktansvärt i maj

Läskande fruktdrycker utställda på Midgårdsskolan
 
 
Maj, ljuva maj, med hägg och grönskande träd. Sommarkläder som plockas fram för tidigt ur garderoberna, med drömmar om sol, sand, värme, ledighet och kanske lite äventyr. Mors dag, min födelsedag och massor av aktiviteter, slutredovisningar, utställningar och konserter. Betygsstressen är betungande särskilt med alla dem som inte lämnar in det de ska i tid, och på rätt ställe och med namn och kanske med rätt innehåll.
 
Nåväl, i måndags redovisade våra ettor på Estetik och media sina reklamkampanjer i kursen Medieproduktion 2 och det var ett riktigt lyckotillfälle. De har gjort så fina arbeten och de redovisade så bra. Alla fick vara stolta över ett snyggt genomfört projekt. De hade fått i uppgift att ta fram en helt ny fruktdryck under det Umeåbaserade företaget U&me:s varumärke. Idé, namn, logotyp, annons och en reklamfilm fick de redovisa. Sedan har de fått montera sitt kampanjmaterial på kartonger som Anita och jag har ställt ut vid skolans entré.
 
Göran Westberg som är delägare i företaget U&me gillade Spov bäst, som en av grupperna hade tagit fram. Jag tror att han blev sugen på ett nytt segment för företaget, som hittills fokuserat på öl. Fruktdrycken Spov, ett alternativ till alkohol.
 
Rätt, rakt och rent och supersmart att knyta an till Storspoven i varumärket U&me:s logotyp 
 
Grymt snygg annons för Mindtwister
 
 
 Mmmmmm melon på flaska i Melonad
 
 
 Superkul och cool idé om dryck som blir glass som blir slusch...om man vill
 
 
Fest utan alkohol blir fest utan bakfylla WNU  we & you eller ska det vara med enkelt v?
 
Norrsken stämmer bra överens med U&me:s varumärke
 
 Å som i vattendrag och Å som i Åhhh- en norrlänsk räddare i nöden
 
Om du köper Sápmi så stöder du själmordsprevention bland samer och du stöder den samiska kulturen
 
Så, det var fruktansvärt roligt och uppiggande att ta del av redovisning och resultat. Nu kommer den tråkiga biten att betygsätta. Maj ska hinna ta slut och juni komma nästan halvvägs innan den biten är klar. Treornas betyg ska däremot vara klara nu, för de betygskatalogerna ska skrivas på på måndag förmiddag.
 
Heja, heja alla EM-elever och välkomna alla nya!
 

Mamma Media matchar

Nu tar vi det bara lugnt!
 

Denna årstid är ofta kaotiskt när man arbetar som lärare, det är betyg, insamling av restuppgifter och läsning och bedömning av alla de sista uppgifter som ramlar in nu i slutet. Man vill ge alla en chans att klara målen men man vill också helst av allt hinna med att andas också. Det känns som att man missar allt det där gröna och sköna som sker därute. Vi har vår första avgångskull på Estetik och media och vi ska hinna skriva in deras avgångsbetyg och planera för en värdig utspark.
 
Att klä sig lite peppande kan skapa kraft allra helst när man arbetar med AnitaBJohansson som lägger märke till ansträngningen och möter upp med kameran i högsta huggoch utbrister, typ  "-Oh my god, jag älskar den där färgen och matchningen! Jag dör!" Tack underbara peppande Anita för det!
 
Anita kör en fotosession i entrén till vårt arbetsrum. Hon höll egentligen på att fota en amaryllis som börjat blomma, kvarglömd i någon julgrupp vi gkömt att städa undan, se hennes inlägg här AnitaBJohansson Det blommar
 
 

Denna vecka har jag hunnit fylla 55 år och det känns ju lite stort, ojämt men ändå jämt på nåt sätt, snygg sifferkombination. Jag känner mig som en desperat, sista rycket blommande amaryllis kanske. Men jag som är barnsligt förtjust i fördelsedagar, kalas och paket tycker att det var lite trist att fylla år på en måndag, dessutom en måndag då det var årsstämma i samfälligheten på kvällen. Men tur då var att Anita gratulerade med ett jättefint popup-kort och lunch och att Maja gav mig ett jättefint konstkort. I morgon blir det kalas och kanske kan det bli något paket då...Jag har lovat mina nära och kära att jag nog har mognat något och verkligen tycker att "Det viktigaste är att de kommer, så att vi får ses..." och "Jag behöver ingenting, jag har allt och mer därtill..."...men det är ju det där med paket, snören, överraskning och de och sånt...Helt ärligt så vill jag bara ha lite kalas, det räcker faktiskt!

Grrrl - grymt bra tidning

Det är solig söndag i maj, i morgon fyller jag år, 55 år!!! Hur gick det till?
Jag sitter på jobbet för att förbereda för veckans betygsmöten med alla lärare som varit involverade i samma kurser. Så funkar inte vår lärplattform, Fronter, ur vilken jag ska hämta alla arbeten och skriva in i matriser och inlämningsmappar. Hjulet bara snurrar och snurrar och jag kommer ingen vart hur mycket jag än startar om, byter webbläsare eller letar fel. Istället närstuderar jag ett av alla de arbeten vi har att bedöma, webbtidningen Grrrl- tjejtidningen vi aldrig fick.
 
Stark och kaxig framsida som ändå kommunicerar tjejtidning
 
 
 Ledare och redaktion, Emma Östin, Melina Hägglund och Linnea Bjurbäck
 
 
 Seriös och peppande, utan att skriva någon på näsan, fina foton, bra texter och fin layout trots att ingen har grafisk inriktning. De är noga med att credda Henrik Jakobsson som funnits med handfasta råd och tips
 
 
 Genomarbetade och roliga rubriker och illustrationer
 
 
 Kom igen tjejer, onanera mera, varför skildras manlig onani så ofta i till exempel film?Jag kommer bara på två filmer just nu där kvinnor onanerar, Bergmans Tystnanden och så den med Alexandra Dahlström...vad heter den nu igen...ett tjejnamn och en tjej i nån utflyttningsbygd. Hjälp till att fylla på med filmer med kvinnlig onani. Fyll på i kommentarsfunktionen.
Ja, det fanns ju några fantastiska avsnitt i Sex and the city som fick massageapparatindustrin att gå i topp med The Rabbit. Men annars är det mer tabu.
 
 Reportage om Amanda som går i samma klass som tjejerna
 

Läs hela tidningen på nätet Grrrl. Och ni som jobbar på högstadiet, SPRID TIDNINGEN till både tjejer och killar och hen och henom och alla sorter!!! Jag får lämna jobbet för här finns inget mer att göra när inte Fronter fungerar. Klart jag skulle kunna städa skrivbordet och läsa alla böcker jag borde ha läst.