Skunkfunk och Mojito

När vi var i Madrid fokuserade vi mest på att promenera, ta in staden och äta gott. Men en förmiddag skulle ändå ägnas åt att spana in de populära shoppinggatorna. Det var varmt och vi var lite halvslöa och loja. Gick som ett litet sicksackspår tvärs över gatan, in och ut ur butikerna, svepte med händerna över galgar och skor. Annica konstaterade att vi lever i ett U-land i Umeå, när det kommer till skor. 
 
När kaffesuget började göra sig påminnt och fötterna var trötta råkade vi hamna i bara en sista affär...den hette Skunkfunk, och där blev vi helt crazy, vi gick liksom i spinn. Det fanns hur mycket roliga kläder som helst. Ett  märke med mycket medveten ekologiskt profil och en färgglad och rolig design. Se deras hemsida. Skunkfunk. Jag köpte en klänning, det gjorde Christin också. Annica och Åsa köpte varsin kjol. Av den otroligt trevlige expediten fick vi veta att märket var baskiskt och att huvudbutiken låg i Bilbao. Ohhhh, Bilbao, utbrast vi, dit ska vi! Var, var, var i Bilbao? 
Vid Nya Torget i Bilbao. NU fick vi ett nytt mål med vår resa och shoppingtarmen var retad.
 
Här är jag i min gröna, fina Skunkfunk-klänning ( i Apples megatempel på Kurfurstendam i Berlin)
 
 Utmattade shoppingdamer som äntligen, efter förrättat värv ska dricka kaffe
 
 Annica köpte en fin och rolig väska också, inte skinn
 
 Mmmmmmmm...mojito
 

I Madrid var det varmt och vi blev helt frälsta på mojito som uppfriskande drink. Per  kände sig nästan som en nyfrälst vegetarian, han tyckte det verkade så nyttigt med så mycket grönt, så mycket mynta och lime.
 
Nu är jag hemma i stan igen och har skördat mynta från mina krukor på altanen. Vi vill gärna bjuda våra gäster på mojito i morgon. Om bara värmen kunde komma så att man verkligen känner det där behovet av en isig, grön, vegetarianvänlig drink. 

Madrid och musarm

Vår gata i Madrid intill vårt favorittorg Santa Ana
 

Hemma i Umeå, Västerbotten, och har börjat ladda över bilderna från kamerorna. Nu finns det ett visst sug efter att sortera, välja ut och småredigera lite. Men de första dagarna hemmavid har ägnats åt att måla mammas sommarstuga i Bettnässand i äkta Falurödfärg. Det har inte gjort min musarm bättre. Nu är vi inne i stan för att tvätta och vattna. Här finns internet och möjligheten att blogga...aj, aj, aj, inte så bra kanske. Men jag börjar med ett litet axplock bilder från Madrid.
 
Vi var åtta kamrater som parvis bodde i fyra lägenhetsrum i en jättefin del av staden. Jag ska återkomma med adress och kontaktuppgifter. Staden stor, med imponerande paradgator och mäktiga byggnader.
 
 
Det här var det senaste inom gatukonsten som vi såg i flera olika varianter
 
 På söndagen var det marknad och det är alltid spännande att skildra med kameran
 
 Här en kvinna som sålde varor, men den lilla kissen var visst inte till salu
 
 En vacker seniorita fångad genom en öppen port på ett café
 

Nu ska armen vila. Datorn får följa med till stugan men bara för att föra över bilderna från Lumixkameran, vet inte vad som finns på den än...
 

Längtar hem

Idag har vi varit borta tre veckor hemifrån. Madrid, San Sebastian, Bilbao, Stockholm, Berlin och nu de sista dagarna med svägerska och svåger i Skövde.Svärmor Sonja är med också. Jag har typ tusen bilder delvis på min Nikon, delvis på en liten Lumix och dessutom på mobilen. När jag kommer hem har jag tänkt börja sortera, bearbeta och lägga in lite bilder. Det är bara det att min musarm INTE är läkt än! Fattar inte hur det ska gå till! När och hur ska det bli bra? Jag måste nog gå hos någon sjukgymnast och få hjälp.
 
I morgon bitti ska vi dra hemåt med forden. Jag längtar hem nu så att jag nästan inte kan tro att vi ska komma hem helskinnande och få träffa våra barn. Jag får lite bilreseångest, GULP!
 
Dessutom har vi yngsta dottern i en nyköpt gammal Volvo 740 på äventyr längs vägarna i fjällen...Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är.....
 
Trots total bloggtorka så kan jag konstatera att jag har haft besökare/läsare, och det känns kul och manar till tillfrisknande i musarmen.