Knäckebrödsmannen och Lucky Star Fairytale


Josef och Stina redovisar

Denna grupp gjorde succé med sin knäckebrödsman och sina fantastiska annonser. De hade också en film och en förpackning som tydligt kopplade till övriga delar. Det var utmanande, engagerande, och snyggt genomfört. Upprepning med variation är en kombination av begrepp som är bra för kampanjenheter.

I fredags var också Kicki Fagerlund i Midgårdsskolans filmsal för att köra en testföreställning av sin The Lucky Star Fairytale. Det var en fantastisk berättelse om avundsjuka, att våga och få kraft att leva ut sina drömmar, att inte ge upp och att våga ta hjälp av omgivningen. Denna föreställning borde vara obligatorisk på schemat på Umeås högstadie- ch gymnasieskolor. Kicki varvar sitt sagoberättande med att hon spelar och sjunger sin egen  musik.
Hon har tagit hjälp av Mia Westin som är framställningskonsult för att göra en berättelse av sina erfarenheter.Här en lite darrig blyertsskiss av Kicki vid elpianot.Den här gjordes tidigare i år då Kicki uppträdde på Utbildningsmässan på Nolia.

Bilder från annalkande deadline


Cecilia Fjellström får hjälp av Anita

I torsdags var det deadline för ettornas reklamkampanj. Spraylimsångan  låg tät i korridoren. Montera rätt, rakt och rent står det i PM:et för uppgiften. Många glömmer det och det första intrycket av redovisningen och resultatet blir sämre. I denna sal övervakas eleverna både av de reella lärarna och de fina porträtt av oss som eleverna gjorde i fjol.


 

Sandra, Anita on the wall, Cecilia och Anita IRL 

Kamerabatteriet dog nu så jag får lägga in bilder från redovisningen i morgon. Nu ska vi gå ut och ta en liten kvällspromenad. Se hur långt liljekonvaljerna har kommit och bara lukta på våren i skogen.

Fredag Ettorna har redovisat sina reklamka...

Fredag Ettorna har redovisat sina reklamkampanjer idag. Det gick ganska bra. Men många har haft det tufft med sina grupper. Det är tufft att lära sig att ta ansvar. Kicki Fagerlund har provkört sin föreställning Lucky star fairytail, på skolan. Bilder kommer. Vår Klara har klarat uppkörningen idag, så vi ska fira med middag på lottas.