Packa Mamma Medias kappsäck

Fotat med min Nikon D3000, skulle kunna ha större bländare...
 
Delikat I-landsproblem brottas jag med nu, min första sommarlovsdag! Jag ska packa, eller ska, det har egentligen hållit på flera dagar i huvudet. Nu springer jag omkring i radhusidyllen i mitt dagsfärska  sommarlovsliv. Plockar fram alla klänningar, kommer på att jag måste tvätta, då kommer jag på att jag måste hänga den tvätt som är i maskinen och sortera och vika ihop det som hänger på streck och i torkskåp...äsch, skit i det! Slänger det i kökssoffan i stället. Oj, puh vad det var skitigt där, ut med alla mattor. Hoppsan, dottern har visst rymt med dammsugaren. Mattorna kvar ute, börjar hälla shampo, duschkräm med mera i därför avsedda små smarta reseförpackningar. Har redan skåpen fulla men kommer ju inte ihåg vad jag fyllt dem med...borde kanske städa badrumsskåpet. 
 
Alltså vad ska jag ha med mig? Först åker kompisgänget till Madrid och vidare till San Sebastian, efter det ska Per och jag på en femdagars tripp till Berlin. När jag börjar fundera på vilken kamera jag ska ta med mig så hamnar jag framför datorn för att tömma minneskorten och fundera över vilket av alla olika omöjliga system för systematisering jag ska följa denna gång. Jag landade för en stund sen på att jag bara ska ta med den lilla Lumixen och lämna systemkameran hemma...då ryms ju alla klänningar och skor...Jag ska väl inte behöva vara så ambitiös och dokumentationsfixerad. Men å andra sidan, en promenad i Madrid, San Sebastian, Bilbao eller Berlin kanske ändå gör sig bäst med systemkameran?
 
Jag packar i alla fall en Spanienväska och en Berlinväska som blir kvar i bilen på Arlanda. Jag vill resa lätt packad och elegant men vi får se hur det blir, jag brukar alltid ha störst och klumpigast packning.
 
Mer Nikon...måste nog ta med den ändå så jag kan öva lite mer. Får ta med färre klänningar.
 

Nu är det sommarlov, vi reser i morgon och det kommer bli tunt med bloggande. Men lite fulbloggande från mobilen dyker nog upp. 

Modekroppen- ett städfynd

 
Jag kommer ihåg när jag var liten och drömde om att bli en duktig tecknare. H&M hade modeteckningar på Dagens Nyheters framsida i högerspalten, långa och superslanka. Jag kommer också ihåg hur Åke Skiöld tittade på mig i annonser i Kalle Anka, och lovade mig att jag skulle bli en duktig tecknare om jag köpte hans brevskola. Precis som Arne Tammer lovade en fin kropp i utbyte mot en kvart om dagen och kostnaden för brevkursen. Min metod blev nog främst att teckna av de bilder som fanns i både DN och mammas Femina.
 
Nu är det så kallad instutionsdag på skolan. Vi städar och röjer, sorterar och fastnar i högar av nostalgi, mellan de hysteriska dammattackerna. Min kollega Paul hittade ett häfte med Åke Skiölds, Teckningskursen Svart och Vitt, häfte 13, och då kom vi ju av oss för en stund, hänförda av Skiölds formuleringar kring normalkroppen och modekroppen. Manskroppen gås också igenom.
 
 
 
 
 
 
Så här ser häftet ut...inte blir mina hyllor tommare, jag bara samlar på mig det som andra sorterar ut, detta KAN MAN BARA INTE SLÄNGA
 
Nu kommer kollegan Paul och vill att jag ska erkänna att han är ett geni som ger mig detta. Han var bombis på att jag skulle gå igång och börja blogga med en gång. Så rätt han har!

Dags för resa

Något spännande väntar runt hörnet...bilden är tagen i Sienna 2011
 
På fredag, midsommarafton, flyger vi till Madrid, åtta kompisar som haft kul tillsammans förut. Vi ska sedan vidare till San Sebastian där vi ska knö in oss i en lägenhet med tre sovrum. Det ska bli så härligt och spännande och jag grunnar ärligt talat mer på vad jag ska packa med mig än hur jag ska lägga upp nästa läsårs kurser. Det är svårt att fokusera på det när man precis överlevt och betygsatt och utvärderat detta läsårs.
 
Christin och Eric ska med, här i Castiglione de la Pescaya
 
Annica och Per såklart
 
 Jag och Tomas
 

Åsa och Ulf, Tegsborna ska också med och jag tror att det blir toppen!!! Men det blir nog inte så mycket bloggande, skippar datorn, men tar kanske med två kameror. Jag kanske lyckas f i väg ett par inlägg med mobilen.
 
En vacker klassisk vespa i Sienna
 
Det är så mycket som är så vackert och smakfullt i Italien, och Sienna är en oerhört vacker stad att återkomma till
 
En dag kvar att arbeta...hmmmm, vilka skor ska jag ha, klänningar, tröjor...favorittrosorna ska tvättas, skissblock, pennor, kameror, laddarsladdar...