Köpstopp

Första oktober i morgon. Jag viker tvätt och sorterar kläder efter en krispig kvällspromenad. Oj, den här tröjan hade jag glömt! Och den här och den här...oj, så mycket kläder! Dagarna räcker inte till för att bära dem alla. Ständigt får vi nya impulser och längtan väcks efter nya mönster och kombinationer. Jag har tidigare försvarat mina inköp med att jag är min egen trädgård, det verkar mindre skamligt att köpa nya växter: Att släppa in påssjukan eller att odla sin trädgård.

Men nu är det dags igen! Köpstopp! Inga nya kläder! Jag börjar med; från första oktober till och med första december. Blommor får jag köpa! Hmmm, ska till Göteborg på allhelgona, brukar alltid gå in på den där skoaffären, kanske ska det inte gälla skor...?

 

 

Blommor som verkar ha vissnat kan få nytt liv genom att man klipper loss dem från sina ruttna själkar, så  kan de ligga några dagar till i en vacker skål i lite vatten

Deppläge

Ullstrumpbyxor åtta månader framöver. Bild av Anneli Furmark
 
26 september, arbetslagsmöte, förkyld, alltför många oplanerade projekt, för många unga människor som mår dåligt och behöver stöd. Någon ber oss lyfta blicken- inte för att se allt från den ljusa sidan, utan för att se ut genom fönstret och se att DET SNÖAR!!!
 
Va, nu har vi åtta månader framför oss med ULLSTRUMPBYXOR OCH TÄCKBYXOR!
 
Dessutom har jag insett efter sju veckor med 5:2 dieten att jag inte tror att jag pallar. Mitt hungermonster river och sliter i kroppen varje dag. Efter nästa vecka ska jag utvärdera.
 
Jag letar förtvivlat efter en snöteckning i mitt ostrukturerade bildarkiv, utan resultat. Hittar docjk en gammal favorit som kan pigga upp en aning

Dags för frisering

Det är väl märkligt, precis den dag jag ska gå och fixa ny frisyr, för många pengar, så brukar jag känna mig riktigt ovanligt fin och bra i håret. Så och idag när jag ska iväg till Ingela på Hårizont igen. Men behovet är dock reellt, slitet hår och en lång gråaktig mörk utväxt. Så vi får se om jag vågar göra någon "efter" bild. 
 
Här nedan är i alla fall en "före" bild.
 
Här är Roland, mamma och jag från gårdagens söndagmiddag på Costas. Frisyren ser rätt okej ut.
 

Klara har jobbat som servitris på Costas sedan november förra året. Igår gjorde hon sin sista kväll, för på fredag flyttar hon till Göteborg. Som final på hennes tid på restaurangen fick hon bjuda oss på middag. Alltså Costas bjöd oss. Vi åt supergod grillad haloumiost med melon till förrätt och en superfräsch bifteka, en kalvfärsbiff med sommarsallad och en smarrig aubergineröra. Tanken var att Klara skulle sitta ner och äta med oss, men de hade så fullt med folk så hon fick jobba. Till sist , medan vi drack kaffe fick hon sätta sig och äta en rejäl portion honungsglaserade lammracks med massa goda rotfrukter. Tack så himla mycket för en god och lättlagad söndagmiddag!
 
Mamma, mormor, hade med en bukett  blommor till Klara
 

Mediehistoria och mera Paul

Här en mäktig hälsning till Paul från en annan gammal kollega, Låke Stomfelt
 

Jag är igång med momentet mediehistoria med mina båda estet-medietvåor. Förra veckan var det tidnings- och tidskriftshistoria, idag har det handlat om radiohistoria. Paul är fortfarande med och spökar i allra högsta grad.
 
Så här ser första bilden ut i PowerPointen om tidnings- och tidskriftshistoria. 
 
 
 Här, en lite mer clean framtoning och vi har inte döpt vårt presumtiva läromedelsförlag än
 
 För att få en bild av hur ungdomarna såg ut på 60-talet så tar vi exemplet Paul Grahn, är det gryende medvetenhet eller  moralikst förfall?
 
 Moralisk panik inför nya medie- och kulturuttryck har vi i alla fall pratat mycket om. Här en bild från en tidning jag köpt på loppis i Rom
 
 Här en senare bild och i originalversionen av vår PowerPoint så kunde man klicka på bandet och höra inslaget MEN det har mediehackern Holm INTE lyckats med
 
 
 Och som sagt Paul och kära vänner, om ni vill så se till att arrangera ett möte
 

Nu är det snart fredagkväll och vi, otroligt lyckliga kollegor ska få samlas hos Micke Rutberg och njuta av hans gastronomiska kreativitet och skicklighet. Han har varit hemma hela dagen för att laga mat till arbetslaget som ska fira av Paul med tal, tårar, kärlek och vin. Min multimediashowshyllning till Paul har krymt till ett par blogginlägg. Jag har dessutom sagt att jag ska köpa en present till honom, men det jag ahde tänkt sket sig, så nu sitter jag här med ett kuvert med namn och sedlar. Äh, va tusan, det får ordna sig!
 
Anita, kära goda kollegan har haft en liten bloggterapistund här innan hon slutade för dagen, hon har gjort ett fint modekollage/reportage. Vi konstarerar att man kan tycka att det verkar ytligt, men även det handlar ju om kreativitet, färg och komposition.
-"Ungefär som när man lekte med barbiedockorna, och med ens banaliseras det hela...? Eller så uppdateras leken med barbiedockorna, eller hur? Se inlägget här: Snyggt med mönstrat del 1/2.
Men nu blev hon alldeles tossig! jag kanske avslöjar en redaktionell hemlighet nu, men stilproffset Anita B Johansson kommer att vara med i Sno stilen i nästa nummer av Midgårdsskolans fria skoltidning O(r)den.
 
-Herregud, vad ska jag ha på mig utbrister hon lyckligt?
 
Trevlig helg
 

Teknikfrustration-igen

Ny skärmbild på lånedatorn och jag kommer ingen vart...
 
Jag började mitt bloggande under namnet Mamma Media bland annat med inlägg som handlade om min konflikt med tekniken, mitt val av mobiltelefon och övrig teknik. Till exempel här inlägget Svårt att väja smart. Hjärtat i mitt skrivande handlar om medier, vad medier kommunicerar, hur vi tolkar det och vilken betydelse det har, för oss som individer och för samhället.
 
Som person och som medielärare hamnar jag dock ideligen i konflikt med sladdar, knappar, tangenter, koder, lösenord, manualer, inställningar, kommandon och funktioner. Jag lider delvis av dåligt tekniksjälvförtroende, delvis är det nog några delar som fattas i hjärnan. Kursen Digitalt skapande har gett mig några tusen nya gråa hår och ett nätverk av fina rynkor kring desperationsmusklerna i ansiktet. Det är ju helt andra nätverk man ska ha koll på och utveckla. Att KÖPA teknikbärande prylar ger mig om möjlig ännu mer ångest. Innan jag köpte min champagnefärgade ACER hängde jag i timmar för konsultation hos Sara, Kjell och Robin, Midgårdsskolans medietekniker. Jag hängde även hos försäljarna på Media Markt. Det värsta av allt är att jag inte vet VAD JAG SKA FRÅGA OM? Till slut blev det i alla fall ett köp. Tro det eller ej men nu har hårddisken kraschat!! det sa Sara, med en stöttande kommentar att det går  på garantin....Hmmm, tänkte jag, om man har kvar kvittot kanske....hmmm...panik, leta, leta, leta...inte det! Men om man har handlat med kort och kan visa kontoutdrag så kanske...
 
 
Igår begav jag mig till Media Markt. De hittade så småningom transaktionen och gick med på att skicka iväg datorn på hälsohem, det skulle ta minst tre veckor. Under tiden fick jag låna en ersättningsdator. En bamsestor ACER Aspire 6930. När jag kom hem satte jag mig ner med den och tittade på den. Hur i helv--e startar man den? Jag hittade inget hål för nätsladden. Jag tryckte på allt som gick att trycka på men inget hände.
 
Jag drabbas av någon sorts brännande hjärnsmärta, känsla av oduglighet, och livets förgänglighet och meningslöshet hotar min annars ganska starka optimism. Dumt och tomt stirrar jag på den hårdsvartblanka otillgängliga produkten. Som tröst bestämde jag mig för att titta på ett torsdagsavsnitt av Go kväll (det är då de har Gör om mig), på SVT Play,  på min skoldator som jag turligt nog tagit hem. Precis när det skulle avslöjas hur gästen så ut EFTER, så slutade nätverket fungera hemma.
 
FÖRE! Extrem cliffhanger! Hur ska det gå med frisyr, kläder och smink?
 
Så här nöjda ser frisören och stylisten ut men hur ser gästen ut? Ingen kontakt med nätverket!
 
 
Nu sitter jag faktiskt med the heavy ACER och bloggar, och har sett uplösningen på Gör om mig. Hålet för nätsladden fanns dumsnyggtdesignat i själva gångjärnet till locket! Och på något magiskt hackervis har jag lyckats koppla upp mig mot nätet. Jag har lyckats hitta till Netflix så jag hoppas kunna avluta denna kväll med ett eller ett par avsnitt av Breaking Bad. Jag lyckas däremot INTE ladda in de bilder jag tagit av skärmen under tiden jag har experimenterat. I morgon ska jag för sjuttioelfte gången i ordningen ta tag i att utöka mina Photoshopkunskaper. Lycka till, hojtar en ironisk liten dåligtsjälvförtroendeteknikjävul på min axel!
 
Så här blev det, och så här glad blev gästen. Visst är det väl magiskt med dessa före och efterbilder. Trots all min kunskap om hur man skapar dom så är det så förföriskt
 

Kvällen slutade dock i antiklimax. För när jag lyckats installera något nytt program eller tillägg för att kunna se Netflix så försvann ljudet från datorn. 
 
Det enda jag fick se var menyn i Netflix
 

Idag tog jag med datorn till teknikerna på skolan igen. Det räckte med att ta in den i teknikerrummet för att allt skulle fungera igen. Tack igen Sara, Robin och Kjell!