Köpstopp

Första oktober i morgon. Jag viker tvätt och sorterar kläder efter en krispig kvällspromenad. Oj, den här tröjan hade jag glömt! Och den här och den här...oj, så mycket kläder! Dagarna räcker inte till för att bära dem alla. Ständigt får vi nya impulser och längtan väcks efter nya mönster och kombinationer. Jag har tidigare försvarat mina inköp med att jag är min egen trädgård, det verkar mindre skamligt att köpa nya växter: Att släppa in påssjukan eller att odla sin trädgård.

Men nu är det dags igen! Köpstopp! Inga nya kläder! Jag börjar med; från första oktober till och med första december. Blommor får jag köpa! Hmmm, ska till Göteborg på allhelgona, brukar alltid gå in på den där skoaffären, kanske ska det inte gälla skor...?

 

 

Blommor som verkar ha vissnat kan få nytt liv genom att man klipper loss dem från sina ruttna själkar, så  kan de ligga några dagar till i en vacker skål i lite vatten

Deppläge

Ullstrumpbyxor åtta månader framöver. Bild av Anneli Furmark
 
26 september, arbetslagsmöte, förkyld, alltför många oplanerade projekt, för många unga människor som mår dåligt och behöver stöd. Någon ber oss lyfta blicken- inte för att se allt från den ljusa sidan, utan för att se ut genom fönstret och se att DET SNÖAR!!!
 
Va, nu har vi åtta månader framför oss med ULLSTRUMPBYXOR OCH TÄCKBYXOR!
 
Dessutom har jag insett efter sju veckor med 5:2 dieten att jag inte tror att jag pallar. Mitt hungermonster river och sliter i kroppen varje dag. Efter nästa vecka ska jag utvärdera.
 
Jag letar förtvivlat efter en snöteckning i mitt ostrukturerade bildarkiv, utan resultat. Hittar docjk en gammal favorit som kan pigga upp en aning

Dags för frisering

Det är väl märkligt, precis den dag jag ska gå och fixa ny frisyr, för många pengar, så brukar jag känna mig riktigt ovanligt fin och bra i håret. Så och idag när jag ska iväg till Ingela på Hårizont igen. Men behovet är dock reellt, slitet hår och en lång gråaktig mörk utväxt. Så vi får se om jag vågar göra någon "efter" bild. 
 
Här nedan är i alla fall en "före" bild.
 
Här är Roland, mamma och jag från gårdagens söndagmiddag på Costas. Frisyren ser rätt okej ut.
 

Klara har jobbat som servitris på Costas sedan november förra året. Igår gjorde hon sin sista kväll, för på fredag flyttar hon till Göteborg. Som final på hennes tid på restaurangen fick hon bjuda oss på middag. Alltså Costas bjöd oss. Vi åt supergod grillad haloumiost med melon till förrätt och en superfräsch bifteka, en kalvfärsbiff med sommarsallad och en smarrig aubergineröra. Tanken var att Klara skulle sitta ner och äta med oss, men de hade så fullt med folk så hon fick jobba. Till sist , medan vi drack kaffe fick hon sätta sig och äta en rejäl portion honungsglaserade lammracks med massa goda rotfrukter. Tack så himla mycket för en god och lättlagad söndagmiddag!
 
Mamma, mormor, hade med en bukett  blommor till Klara