God Jul och ett underbart jullov

Ett av årets julkort
 
Nu har vi haft en underbar julavslutning här på Midgårdsskolan. Oerhört professionella föreställningar allt ifrån scenografi, ljus, ljud, sång musik, dans och konferencierande till rektors jultal. Jag har spelat julklappsspelet med min klass, ätit julskum, clementiner och pepparkakor. Nu sitter jag kvar, ganska ensam på skolan för att packa upp beställningar och kvittera dem i det nya ekonomiska systemet Proceedo...oh, Jesus Christ, giv mig tålamod....MEN FORT!
 
På arbetsplatsträffen idag så tog jag upp idén om att starta en konstförening här på skolan. Jag läste upp ett par rader ur Jeanette Wintersons bok om konst där hon skriver om att vi som beundrar konst på museer också borde stötta unga, idag verksamma konstnärer. Att säga sig tycka om konst och vara intresserad av konst utan att köpa några originalverk jämför hon med att säga sig vara litteraturintresserad utan att ha en enda bok i sin bokhylla. Jag hoppas kunna köpa in en del originalverk av lokala konstnärer som sedan kommer en del lyckliga medlemmar till godo.
 
Ett annat av årets motiv
 
 
 Ett helt oprövat motiv julros...tänker kanske äntligen köpa en sån till mig själv
Det sista blev lite misslyckat med något gult färgkladd, men det var roligt att vara  kreativ en liten stund igen
 

No bubbles no troubles

 
 
Vi har haft fullt upp både min man och jag, intensiva arbetsperioder, mörkt och kallt och sena kvällar. I onsdags kom vi hem sent. Per lovade att laga en god kycklingwok och jag kunde ligga och pusta ut i soffan. Han kom med lite varm glögg. Eftersom maten skulle bli så god tyckte vi att vi kunde vardagslyxa till det med lite rött också. Mmmm ett gott italienskt. Glögg, vin, kycklingwok, mozzarellasallad. Sist av allt ställde Per fram flaskan som tillhör soda streamern. Jag öppnar, hälller upp, för glaset till munnen och utbrister: - Inga bubblor!
Nej men det är ju ändå bara onsdag!
Någon måtta får det väl vara. 
 

Hatet, resultat av rädsla

Igår skrev jag om hat och funderade på varifrån det kommer. I morse lyste Anneli Furmarks "Liten dikt om rädsla" upp min morgon och min fundering. Åh, så bra hon är, Anneli! Jag önskar jag var hon, typ. Så på pricken, så enkelt förklarat med värme,humanism och humor. Jag får ofta en idé jag skulle vilja illustrera men det blir så trassligt och komplicerat, man vet inte hur man ska få ihop de olika delarna, perspektivet och händelseförloppet. Men det kan Anneli. se mer av henne här.
 
MER Anneli i VK!
Och gärna mer Zelda av Lina Neidessstam.
 
Jag hoppas att jag får lägga in seriestrippen här. Jag prövar och skickar samtidigt ut en förfrågan på Facebook. Det är en konst med bloggetik och upphovsrätt. trots att man undervisar om det kan man klampa i klaveret.
Lite senare:
Jag frågade Anneli via Facebook och har lov att ha hennes serie här i bloggen.