Vet du!

Vi är i Malmö, min man och jag. Vi firar 25 år ihop. Dessutom ska vi fira att vår äldsta dotter fyller 23 år, WOW, liksom! Vi har vandrat runt hela Malmö idag och är trötta i fötterna. Vid Möllevångstorget kände vi på den internationella pulsen med torghandel och massor av små diversebutiker. Utanför en av dem var det fullt med skyltar med rubriken "Vet du!" sen kunde där stå batteribyte, klackning, service etc. Vet du! Jag vet inte vad det var med det, men jag bara tyckte att det var så charmigt och också roligt. Det måste vara något i de landsmännens språk som kunde direkt översättas med detta uttryck.
Nåväl, nu har vi ett maratonprojekt. Vi har köpt en megabred luftmadrass som vi trodde att man skulle hitta en elektrisk pump till...men icket...här sitter vi nu i skift och pumpar med en lite cykelpump. Vi har pumpat i en halvtimme och madrassen liknar mest en gigantisk libresse invisible. Vi kommer att somna av utmattning på golvet.

MammaMedia måste matas

Kära läsare! MammaMedia är medielärare på Midgårdsskolan i Umeå. Det är mina kära textelever som kräver att jag sparkar liv i en gammal blogg som jag körde igång 2007. Så i detta extremt, dystopiskt mörka november så föds MammaMedia på nytt. Som en blek och urlakad gammal sättpotatis, kvarglömd i någon matkällare i något overgivet hus kommer jag fram i novemberljuset. Vi får se hur det går? Kan detta svaga, skälvande ljus få liv i den gamla livlösa potatismamman. Ska det växa några nya skott? Orkar den överleva in i december?
MammaMedia går igång på mediehändelser, samhällsföreteelser och vardagens förunderligheter. Och bevisligen lever hon delvis på sina elever och deras glada tillrop och ifrågasättanden.
MammaMedia går också igång på mat. Ibland är hungern det enda som existerar. Vi får se hur det blir? Vi får se om någon läser och uppmuntrar! Vi får se om jag kommer ihåg att mata bloggen. Jag gillade aldrig de där japanska leksakerna som skulle matas, har aldrig ens lärt mig hur det stavades..tamagu...nånting, inte Gucci iaf.

Så, idag, fredag 27 november gör vi ett försök till nytt liv för MammaMedia!
Glada tillrop uppmuntras. Tack till Julia, Pernilla, Hanna, Emelie, Helena och Jossefin!