Amorgos, Grekland


Familj i solen på Maltesi beach

Jag försöker hålla igång skissandet och inspirerar Maria att köpa block och pennor. Kul! 

Trevligt resesällskap här på vår terrassHär bor vi så himla fint, gulligt och extremt välskött.


Maria, Klas, Per och jag vandrar över berget och passerar byn Chora på väg mot Agia Ana och Det stora blå. Där spelades delar av filmen med samma namn in.


Att svettig och trött se fram emot den ljuvligt svalkande turkosa belöningenOch att bara dyka i direkt utan att känna på vattnet föreOch veta att man kan dyka i igen och igen och igen

Packningsdags igen- trettio år senare


Färgmatchningen är viktig när jag packar
 

Grekiska ö-världen, snart kommer vi! För trettio år sedan, när Per och jag ganska nyss hade träffats så åkte vi på en båtluff som inkluderade Galatas på fastlandet, Paros, Anitparos, Spetses, Hydra och ett par nätter i Aten. Vi åkte BUSS från Göteborg till Aten, det var BILLIGT, mycket billigt, och vi var obrydda och kära. Bussen körde i princip nonstop, de coola chaufförerna bytte av varandra i farten!!! medan halva bussens resenärer satt längst fram hos dem och RÖKTE. Jäla coolt....eller? Nåväl, att vi fortfarande ville vara ihop efter den färden, svettiga och ben tjocka som timmerstockar, tjockare nertill än upptill, ja, det var väl ett ganska bra hållbarhetsprov. I Aten bodde vi såklart på ett enkelt hotell utan luftkonditionering och det var hett, mycket hett!
 
Hahaha, vi hade freestyle med oss och Per hade typ tjugo kasettband i ryggsäcken

 


 
Förr i tiden fick jag alltid förstoppning när jag reste bort. Whisky och cigaretter var min bästa medicin...tror nog att brösten stod ut lite mer då...proportionerna har nog ändrats lite...Utanför vårt lilla rum i Galatas var det byfest och de sjöng Svarta tupp, vilken stämning!

 
Hmmmmm, ja, så var det kanske, det var där vi blev ihop på riktigt innan dess hade vi haft ett distansförhållande, jag i Örebro och per i Göteborg


Nu trettio år senare flyger vi till Aten men vi kommer att bo på enkla ställen. Men en resväska som naturligtvis kommer att bli alltför tung kommer jag nog att släpa på...jag ska försöka sortera bort litegrann. I Grekland och allrahelst ute på öarna känns det väldigt leisure, enkla, svala och sköna kläder. Det verkar bara helt otroligt att man ska kunna gå halvnaken. Det är så fruktansvärt kallt och blåsigt här i Umeå fortfarande. Vi hoppas att det ska bli varmt här också för alla som är kvar, annars ska vi göra ett försök att ta med oss värmen hem.
 

Sommarlov i sikte


Trädgårdsblommorna är fortfarande till glädje både utomhus och inne
 

Det är EN dag kvar till sommarlov och det ska bli gudomligt skönt att pusta ut och släppa kunskapskrav, kriterier, matriser och betyg. Jag ska dessutom åka till Grekland; Amorgos och Naxos, och jag längtar efter att bli genomvarm in i ryggpelaren och märgen. Jag ska njuta av för varma fötter och svettig nacke. Åhhhh så himla skönt det ska bli med värme. Nu njuter jag av att packa.
 
Viktor och Aron har tapetserat hallen i stugan så dom blommorna väntar på oss när vi kommer hem i början av juli. Då blir det stugsommar och jag hoppas på lite värme även i denna del av världen.

 
Så fint det blev

 
En till tall har jag planterat och hoppas den ska växa. Jag saknar de vackra tallstammarna som fanns där tidigare

Dessa sista dagar har varit spännande i vår familj. Äldsta dottern Sannas pojkvän Aron fick jobb här i Umeå och kom hit i onsdags. Efter mycket tvekan har Sanna bestämt sig för att flytta med och så får de bo på prov i Umeå och så får de se vad som händer sedan. Sanna behöver såklart få jobb. Men de har fått tag på en skitfin lägenhet som de kan bytlåna sin fina lägenhet i Göteborg med denna öst på stan. Så himla spännande. Min bror Niklas har skrivit på kontrakt på en lägenhet mitt i stan och ska bo själv med grabbarna och det blir nog himla bra. 
 
Familj och vänner är det viktigaste och därmed går tankarna också till det fruktansvärda som hänt med Lisa Holm och den sorg och saknad hennes familj känner. Så oerhört fruktansvärt, och ännu vet man ju inte vad som hänt, hur fruktansvärt kan det ha varit? Flickan är släkt till min man Per och barnen. Flickans farfar och Per är kusiner och våra barn och flickans pappa sysslingar. 
 
Allt detta med lägenheter, flytt och jobb har flyttat fokus från jobbet lite och att vi idag tackat av ytterligare en kollega, Maja som slutar på skolan för att börja som konstpedagog på Väven. tråkigt för oss men spännande för henne.
 
Jag antar att det blir magert med bloggande från Grekland, det får bli från mobilen i så fall. Jag ska såklart ta med mig skissbok och försöka komma igång igen. Men det blir bara en liten kamera den här gången. Jag tänker fortfarande att jag vill åka lättpackad men det brukar bli svårt.
 
Jag fick den stora äran att se min brors nya lägenhet ikväll på den gata där jag själv är typ född; Bankgatan. Nu blir brorsan och hans söner cityboys

Sen när vi kommer hem hoppas jag få en drink på brorsans balkong där det är kvällssol.