Min kropp har negligerats

 
...och då menar jag inte att jag har gått omrkring i raffiga negligéer på sista tiden. Nej, negligera betyder efter franskan att inte bry sig om och i det här fallet så betyder det att jag nog tänkt, men inte gjort, under flera, flera veckor. Min kropp, som bär mig och tar mig dit jag vill och som har givit mig så mycket roligt, den är VÄRD att vårdas och respekteras. Och jag mår verkligen inte bra när jag inte tränar. Jag får ont i rygg, axlar och nacke. Jag blir stel och osmidig och musklerna blir så lösa och slappa. Jag flåsar i små uppförsbackar och känner mig gammal. 
 
Till saken hör att jag har varit förkyld samtidigt som det varit superrörigt med min kära mor, hennes delsbo och massa turer med hemtjänst, medicin, tvätt och mat. Jag har hört mig själv säga sånt som jag, när andra säger det, bara anser vara dåliga undanflykter. - Jag har inte tid, -Det passar inte idag, inte heller imorgon. Nu i några veckor har jag gett upp för det faktum att andra saker verkligen har behövt prioriteras och däremellan har orken inte funnits.
 
Men igår packade jag min ryggsäck med sprillans nya träningskläder och bokade in mig på både ett Indoorwalkingpass och ett dito CXworks, på Iksu Plus. Jag var helt inställd på att maska och fuska och när ledaren sa - Det är DU som bestämmer ditt mål med träningen idag, så tänker jag passivt, aggresivt: Bara ÖVERLEVNAD! Men det funkar ju också; även med fusk så fick jag upp flåset och  en rejäl träningsvärk idag. SÅ NÖJD. Nu jävlar ska kroppen få den respekt och den omsorg den behöver. Det är ju så skönt och bra med endorfinkicken och nöjdheten. Jag brukar ju hellre prata om Bitch 2018 än om att fixa Beach looken, men en kombination i ambitionen kan väl vara bra. 
 
Och nog kan man kalla det vardagslyx att direkt efter jobbet cykla till träningspasset.
 
PS! Mina nya träningskläder köpte jag i Halmstad från ett företag som heter Aim`n som startades 2013 av två kvinnor i Halmstad. Jag blev stormförtjust i gröna tights, top och T-shirt.

Stugkökets tur för renovering

Lite extra rörigt är det innan man fått i ordning det för säsongen
 
Vi har bott i vår nya lägenhet i knappt sex veckor, där det är nyrenoverat och fint. Nu drar vi igång renovering av köket i stugan med hjälp av samma snickarduo; Kennet och Billy. I stugköket har jag sovit som liten i våningssäng som jag delat med storebror, den stod i hörnet där hörnskåpet och kökssoffan står nu. Som barn och vuxen har jag tillbringat timmar i sommarköket med, ofta måltider för 10-14 personer. Det har varit lite enkla lösningar och lite opraktiskt men det har varit  just sommarstugeköket  och alla har tyckt (tror vi) att det har varit mysigt.
 
Nu när jag ser på bilderna ser jag hur galet rörigt det ser ut. En kollega utbrast, när hon såg bilderna: "Hur har du stått ut? Jag skulle ha blivit galen!" Då blev jag nästan lite kränkt. Men bara nästan. Vi är ofta många som lagar mat tillsammans så vi behöver arbetsytor, och det vore skönt att inte vara rädd hela tiden att maten ska ramla ner i olika springor och mellanrum. Det är mörkt med de mörkgröna väggarna och det är grymt opraktiskt kring diskbänk, avlopp och sopor.
 
Nu har vi försökt tänka till så att vi inte slösar i onödan. Panelen är rätt ful men vi målar den i någon ljus grågrön färg, tar in vita enkla skåpluckor och rejäla långa arbetsbänkar. Det ska bli superspännande! Vi har varit en vända på IKEA för köksplanering, ikväll har vi haft möte med snickarna och nu har vi bokat en ny tid på IKEA för lite justeringar och beställning.
 
 
Diskbänken ska flyttas så att den hamnar framför fönstret och kylen ska flytttas till plasen därdet i och för sig fina hörnskåpet står. Matkällaren får fortsätta att husera öl, vin, konserver och annat som tål fukten
 
 
Här ska en del av väggen bort så att det öppnas upp mot storstugan. Här syns också det bottenlösa mellanrummet där en del mat hamnar som egentligen ska ner i grytorna
 
 
Ljust grågrön träpanelvägg och förhoppningsvis ett snyggare system för återvinning, golven ska slipas upp också.När vi tog över stugan efter mamma och löste ut mina bröder, lovade jag mamma att bilden på kossan allatid ska få vara kvar i stugköket
 
Här ska det öppnas upp motsvarande den ena delen av det som tidigare har varit bakugnar så det kommer att bli som en bänkskiva där man kan duka upp frukost, buffé eller att man helt enkelt kan stå och laga mat och prata med dem i storstugan