Bremen

Torget med marknaden i gamla stan
 
Vi har besökt och övernattat i två kuststäder i Schlesig Holstein; St Peter Ording och Cuxhaven. Det har varit blåsigt och kallt så badsuget har inte varit så stort. Dessutom är det evighetslångt till vattnet vid ebb. Det är en märklig kuststräcka där havsutsikten oftast döljs av en vall. Men, ett naket morgondopp före frukost fick vi i alla fall till i ett gråmulet St Peter Ording.
 
När vi kom till Bremen kom sommaren och sommarklänningen fick komma fram.  Per hade bokat in oss på ett toppenhotell som visade sig vara granne med Paula Modersohn-Becker Museum. Så fantastiskt! Men också sorgligt; hon dog, endast 31 år gammal ett par månader efter att hon fött en dotter. Trots sitt korta liv har hon skapat konsthistoria.
 
Så här lycklig blev jag av detta oväntade museibesök
 
 
 
Weserburg är ett museum som visar samlingar och bland annat fanns här just nu verk av Bourgoise, Serrano, Hirst och Beyus, vet inte hur det stavas. Bremen var toppen!
 
 

Flensburg Tysklandsturens första stop

Wrangelstrasse 26 i Flensburg, här ska vi sova inatt.
 
 Per, min man, fyller 60 år i slutet av sommaren, så han fick bestämma semestermålet i år. Han ville bila i norra Tyskland istället för den västkusttur vi planerat.  Han har bokat rum via booking.com i Flensburg, St Peter Ordung,Cuxhaven, Bremen, Lubeck och Heligehaven. Vi har bott hos vår vän Marie i Restenäs, Ljungskile tre nätter så lite västkust har vi fått ändå. Drog iväg från Marie halv sex imorse, mot färjan till Grenå i Varberg. Efter en tysk öl och en tysk middag med surkål gör vi tidig kväll här i vår häftiga "våning" i ett 1800-talshus ganska centralt i Flensburg.
 
 
Min tyske pojkvän klarar kontakten med de som hyr ut på Haus Ilse. Vi har två rum, en inglasad veranda och ett stort badrum för 72 euro.
 
 
De egna kuddarna kan åka med när man har bilen. 
 
Imorgon planerar vi att åka till Noldemuseet på den tyska västkusten. Nolde som målar vallmo så vackert att man gråter. Det kan bli grymt. Per spelar Maria Callas från La Boheme. Det är också gråtvackert.