Indesign går lite bättre

Ett fiktivt tidningsuppslag som inte alls är klart
 

Oj oj oj, idag har mästerpedagogen Anita B Johansson kört en intensiv kurs i formatmallar i Word och Indesign. Tre elever var vi, som små hungriga fågelungar som behöver skedmatning med jämna mellanrum och ständig bekräftelse och beröm. Men, idag funkade allt fint. Nu skulle vi bara behöva ett par veckor utan elever för att praktisera och befästa detta, som annars riskerar att blåsa bort från vårt minne. Men ÅHHH så roligt att göra fina sidor, komma på vackra typsnitt och kombinera med roliga ord och bilder.

Någon som vill headhunta mig?

Är på kurs i Wordpress, Webbstjärnan för kanske fjärde eller femte gången...
 

Flexibel, extremt van att hålla sjutton bollar i luften samtidigt, van att hantera konflikter, utanförskap, kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, van att stå på scen och hålla föredrag och presentationer. Specialkompetens inom bild, estetik, film och konsthistoria, medieproduktion och mediekommunikation. Något bristfälligt självförtroende vad gäller medietekniken...
 
Min hjärna kokar, självförtroendet sjunker till en obehagligt låg nivå, JAG KÄNNER MIG URUSEL, VILL INTE VARA MED, Inga knappar är mina vänner, inga vägar logiska. 
 
Någon som vill ha mig? Jag kan stå i butik, kan nog till och med vara butikschef, jag kan leda projekt, vara konferensier eller programledare. Kan någon vilja ha mig?
 
Jag tappar bort lösenord och användarnamn och kan inte logga in eftersom jag trasslar in mig i systemet nåt så jävulskt. Det är kanske ett under att jag lyckats med printscreenen här ovan och dessutom baxat in bilden i bloggen. Jag skulle kunna bli en proffsbloggare med en egen anställd tekniker som fixar allt sladdande, kopplande, html-kodande åså lite rygg och axelmassage mellan varven...
 
I  morgon ska stackars Anita ( Anita B Johansson) ha mig som elev i Indesign...Lycka till!!! 
 
För vi har ju fortbildningsdagar dessa tre första i Halloweenveckan. Torsdag och fredag har vi lov....ehhh, har inte alla det...? Ehhh, kanske bra att ha kvar sitt lärarjobb ändå...eller...
 
Men helt ärligt och allvarligt, läraryrket HAR förändrats, det är sjukt mycket andra uppdrag som ska genomföras, dokumenteras, samtidigt som man själv är ansvarig för att vid sidan av hålla sig ajour med allt som händer inom sina ofta många ämnen. Det nya betygssystemet med alla mål, centrala innehåll och kilometerlånga kunskapskrav håller också på att knäcka oss. 
 
Jag har kanske någon av de bokstavskombinationer de pratade om igår ( på heldagen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)...Men jag kanske passar i något lager någonstans, vore lite kul att ta truckkort...

Ofrivilliga nomader

Gzim och den frusna sjön 2011
 
Vi läser i tidningarna, ser på tv och hör på radio, om flyktingströmmarna, ganska nära, här i Europa och lite tystare från fjärran. Vi har hört superproffsiga Cecilia Uddén, Sveriges Radios mellanösternkorrespondent, bryta ihop när hon intervjuar en UD-tjänsteman från Egypten om varför de som flyr för sina liv betraktas som kriminella. Människor som lämnat allt de äger och har och dessutom har mist sina barn, syskon, en förälder. I en annan intervju berättar en mamma om hur tre av hennes fyra döttrar drunknade på vägen från Syrien.
 
Här kan ni se en intervju med henne från SVT:s Agenda:
 
 
 
Dessa människor på flykt, barnen, skildrar och hyllar Knutte Wester i sina fantastiska bronsskulpturer som nu finns att se på Västerbottens Museum. Där kan man också ta del av filmer. Utställningen heter Ofrivilliga nomader och temat är obehagligt aktuellt och brännande.
 
Skulpturen av Gzim är oerhört gripande, särskilt när man har serr den fantastiska filmen Gzim rewind (som jag har skrivit om lite här: Fantastisk filmvecka).
 
Här signerar Knutte den fina boken man kan köpa på Västerbottens Museum.
 
Gå och se utställningen!