Fredag - en vecka kvar till genrepet GULP!

Igår var det repetition. Jag kom dit efter halva tiden eftersom jag informerat om vårt nya estetprogram för elever och föräldrar.
Stämningen var god, men emellanåt panikartad då en del takter och toner var på helt fel ställen.
Men vår körledare var lugn och full av berättelser och liknelser. Jag däremot har inte kommit så långt med texten. Men jag har i alla fall hittat en långsökt koppling till en gammal löpsedel som jag fann i mitt materialrum.

Nio dagar kvar till konsertenJag har precis börjat snickra på texten till presentations- och mellansnack till konserten, och det kanske är lite sent...Men i år ska jag dela uppdraget med körkollegan Lennart så det känns lite lugnare. Han har snickrat på en stund på sitt håll. Sedan gäller det bara att vi tajmar ihop oss. Huga, det känns nog lite pirrigt ändå. Pratet ska underhålla, hålla samman och också upplysa, undervisa litegrann tycker jag. Jag vill såklart att det ska bli roligt. Jag vill ha en skrattande publik. Det är det bästa jag vet. Ska jag hinna hitta på några roliga kopplingar till våra sånger? Nu i början fastnar jag mest i långsökta töntigheter. Jag vill gärna glida ner under bältet också, men det kan ju inte bara bli tönt och snusk...hehe kanske inte töntsnusk men gärna lite tantsnusk...nu var jag visst där igen...

Jag har som en sann marknadsförare av mitt eget varumärke lämnat adressen till bloggen längst ner på affischen. Så för att det ska ha någon täckning ska jag blogga om körens process fram till konserten...
...to be continued

Tillbaka efter lovet

Latmaskarna har mobiliserat en grov attack mot mina knäveck. Det gör att benen viker sig och knappast bär
mig fram till dagens plikter i skolan. Lungorna är liksom tömda på luft och så oflexibla att de inte förmår ta in
någon ny. Jag stirrar på mina analoga högar på skrivbordet. Att se något av de oceaner av digitala 
inlämningsuppgifter som ska kommenteras och betygsättas på skärmen verkar alltför ansträngande för mina
ljuskänsliga ögon.
Vårsolen är jag beredd att ta emot bakom slutna ögonlock mot en husvägg. Det är det ljus jag klarar av,
möjligtvis att jag behöver skydd av solglasögonen.


Arbetsskygg

Nu sittter jag och läser på om estetik inför torsdagkvällens informationsträff om estetik och media. Det blir ju
tre valbara inriktningar, foto, grafisk kommunikation och digital kommunikation.
Jag har haft problem med min digitala kommunikation idag då jag har försökt lägga in en widget så att man
från min blogg ska kunna skriva under Body Shops kampanj mot trafficking. Men det har inte lyckats.
Jag har bara lyckats få in en hel fet rad med html-koder. Ska kanske försöka imorgon igen.

Julklapp på påsklovet

Av yngsta dottern fick min man och jag presentkort på studiofoto någon gång när vi alla tre hade tid. Det blev av på långfredagen. Vi blev sminkade och så var det bara att agera naturligt. Här kommer ett urval bilder. Klara har gjort ett urval av bilder som hon håller på att redigera. Dessa har jag bara snott från datorn och fixat litegrann.Påsklovet är slut och ångesten över allt ogjort och allt som ska ske i veckan krampar och rister i kroppen. Hoppas på att den bara asfalten och tussilagon längs vägen till skolan ska dämpa olusten. Jag vet att jag brukar bli glad när jag kommer till skolan. Nu ska jag dyka ner en stund i skolväskan. Där brukar jag hitta ambitiösa tankar om mig själv kring vad jag ska åstadkomma under loven. Oj hoppsan, trodde jag att jag skulle läsa den här boken, och de här analyserna. En bok till och ett par tidskrifter har legat där i godan ro under påskens lediga dagar. Ingen idé att göra något åt det nu, ikväll. Vi kan nog se en film.

Glad PåskPå Västerbottens Museet har de verkligen gjort påskfint. Stora skylten nere vid vägen är omsvärmad av omsorgsfullt uppsatta påskfjädrar o träden omkring. Vid entrén står dessa jättekrukor med bäddade reden fulla med ägg. Gulligt.Vi cyklade upp och såg Walid Raad utställningen en gång till. Man får tänka så att det knakar i huvudet. Han leker på fullt allvar med vad som är sant och inte och i bakgrunden ligger det långa kriget i Libanon och vad det gör med människorna. Härligt att Bildmuseet var före med sitt intresse för hans konst, strax efter vernissaget tilldelades Hasselbladspriset Wallid Raad.

Själv kunde jag inte låta bli att dela ut påskägg från påskharen till mina barn. Superläckra Fabergéägg fyllda med smarriga chokladägg. Mums.Annars är det lugnt. Lov hemma. Jag sjunger lite på körrepertoaren och spånar lite på vad som ska sägas mellan låtarna. Lennart och jag ska maila mellan varandra och sedan under konserten fylla varandra i talet. Nu ska Klara gå igenom lite bilder med mig. Vi var i fotostudion på skolan igår och Klara fotade Sanna och Aron och sedan Per och mig. Vi fick det i julklapp så jag lär väl lägga ut lite coola bilder snart.