Liberalt roligt med ny logotyp

 
 
Alltså, det går bara inte att låta bli att frossa i bristen på bildanalys och njuta av kreativa parodier
 
Det är mycket möjligt att Liberalernas logotyp och grafiska profil landar och känns osnuskig efter att den kom så plötsligt, men just nu är det i allafall roligt att förfasa sig lite. Kollegan Anita Blomqvist Johansson som undervisar i Grafisk kommunikation berättade att hon först sett loggan utan sitt sammanhang och såg då solklart en snopp, sen läste hon om vad det var och att folk gjorde sig lustiga över designen. Hennes specialitet är inte snoppars utseende specifikt men hon kan formgivning. Hon är inte heller på långa väga så sexuellt fixerad som jag. Så hennes vittnesmål är trovärdigt och vi tittade tillsammans på olika roliga loggor och fastnade  för ett klipp med andra logofadäser, inte mindre än 30 stycken, en del värre än andra. Håll till godo:
 
 

Liberal skämskudde eller potent logotyp

 
Ooooops, står den eller symboliserar den sviktande potens
 
Allt kommunicerar! Och bilder har ibland närmare att tolkas reflexmäsigt och intuitivt. En stor nyhet i dagarna är Liberalernas nya logotyp som är en ....ja vad är det? ett versalt L som delats upp i två delar i blåklintsblått alternativt vitt om bakgrunden är blå. Det ska kommunicera stabilitet kanske? Nåväl, jag håller med Resumés skribent som faktiskt också tycker lite synd om dem som tagit fram den grafiska profilen läs mer här. och på Sveriges Radios hemsida
 
 
Denna bild hittade jag också när jag googlade på Liberalernas nya logga:
 
Med mer bild i skolan kanske fler blir bättre på bildanalys hehe och då hade man kanske kunnat tolka vad bilden eventuellt skulle kunna kommunicera.

Peak i bloggosfären

Ohhh shit, nog för att det snöar men nu ska jag bli proffsbloggare...
 
Jag är en stillsam amatörbloggare med mellan 10 och 40 unika besökare per dag i normala fall. Inlägg som Fanfar för fria fladderfittor  och Jubel i busken, har dragit 180 unika den dagen och lite extra de kommande dagarna, och andra inlägg med vågade teckningar eller sexanspelningar har gjort att kurvan stigit. Men nu helt plötsligt, häromdagen, så hade jag 1337 unika besökare!!! Jag antar att det beror på att jag hamnat på någon startsida genom något magiskt blogg.se-lotteri! Någon av er läsare som vet? 
Just den dagen var det nog verkligen inget allmängiltligt, sexigt eller roligt inlägg utan ganska internt för de lärare som är intresserade av estetiska ämnen så de som av en slump gick in på min blogg blev kanske avskräckta. 
 
Men jag fick ändå en tankeställare, efter första chocken; delvis på vilken som är min målgrupp och delvis vilket är mitt syfte. Jag har en agenda, för det mesta. Att skapa intresse och påvisa vikten av mediekunskap och estetiska ämnen, att propagera för feminism, antirasism, tolerans. Ett syfte är såklart att ha en arena för skrivande och egna bilder; att publicera sig och få respons. Jag tycker om att roa och oroa och målgruppen är ganska bred. Något som jag själv säger till mina elever att de inte får ha en för bred och odefinierad målgrupp, då är chansen att träffa rätt mindre, men den får jag ta här i mitt hobbyprojekt. Såvida inte besöksantalet fortsätter i denna SJUKA nivå, då får jag sadla om och bli proffsbloggare! Herregud så jag skulle teckna, måla och skulptera med orden...men vem skulle betala mig för det? Libresse invisible...nej knappast, de tiderna är sedan länge förbi, Inkontinensskydd eller Viagra, Försäkringsföretag för höftledsoperationer eller andelsgenheter på solkusten i Spanien?
 
Äsch, jag underdrev faktiskt, mycket ovanligt för att vara mig: Jag hittar ingen dag som understiger 20 unika besökare, FAKTISKT! Som vanligt så får ni gärna höra av er med vad ni vill ha MER av!