På väg mot vita vidder och kanske snöstormDe e mycke nu

 
 

Fram och tillbaka, fram och tillbaka med träningskläderna i ryggsäcken...oanvända

 
Ett av mina bästa knep för att må bra och klara stress är att träna regelbundet, det brukar bli body balance, indoor walking eller kanske bara ett gympass. Nu börjar vi gå in i betygstider på riktigt, slututställning, slutprojekt, bedömning och utvärderingar. Det värsta av allt är att få in alla rester från elever som inte lämnat in i tid. Det gäller verkligen att kunna hålla många bollar i luften samtidigt, och då måste jag träna för att rensa hjärnan och få igång endorfinproduktionen. Så måndag, tisdag, onsdag har jag haft med mig en packad träningsväska för att vara redo att cykla ner till IKSU Plus efter jobbet. Men ack så det har skitit sig, jag har varit tvungen att vara kvar på jobbet långt senare än mina tilltänkta pass har tagit slut. Ska det vara på detta sätt så kanske det är lika bra att packa ryggan megatung med stenar och vikter så blir det lite ansträngande att frakta den fram och tillbaka.

Konsthelg i Stockholm

 
Att åka söderut den här tiden på året kan vara alldeles alldeles underbart, att få en förhandsvisning av grönska och vårblommor och att njuta av vitsipporna som jag saknar här i Umeå. Ett lyxproblem och få förunnat att bara dra iväg en helg men jag hade både tiden och möjligheten. Galet ambitiöst tyckte vissa när de hörde mina programplaner, men det gick bara finfint. Lördagmorgon cyklade jag ner till flygbussen som gick 7.05. Jag landade 9.00 och inväntade min man som kom från en arbetsresa från Tyskland. Vi drog iväg och lämnade in väskorna på det mycket, mycket enkla, men centralt belägna hotellet First på Östra Järnvägsgatan 17; fönsterlöst litet hotellrum men med egen dusch och toa och juste frukost.
 
Tre fotografers verk tog vi del av på Fotografiska där vi var tre timmar tror jag, men då hann vi med lunch också. Huvudnumret för mig var Redemtion den hittills största samlingen av Andres Serranos verk. Andres Serrano Redemtion Fotografiska. Efter det tog vi T-banan till Ropsten där Annica och Eric väntade och så tog vi oss tillsammans vidare till Lidingö och Nyckelviksskolans vårutställning, där Maja Korpi, deras dotter var en av utställarna.
 
 
 
 
Maja med blomma från mor och far
 
Stolta föräldrar
 
Majas del av utställningen
 
Maja vid sitt bord
 
Vägen till Nyckelviksskolan var markerad med stora pappersblommor 
 
...i olika färger
 
Skolan sedd från gården, utsikt från delen med textil, trä och metall

Det var superkul att se denna skola,som jag hört talas om i så många år, ja ända sedan jag själv höll på att söka till ABF:s konstskola (numera Umeå Konstskola)och sedan vidare in på Bildlärarutbildningen. Nyckelviksskolan har sju ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design. Sista ansökningsdagen i år är 4:e maj, (se länk). Här är en länk till Maja Korpi.
 
I morgon blir det kanske mer bilder från vår konsthelg, för det var det övergripande temat. Vi hann med Bonniers Konsthall och Ylva Ogland, Moderna Museet och Louise Bourgeois samt Prins Eugens Waldemarsudde med både Emil Nolde och Prins Eugen 150 år. Vi lämnade Stockholm med Arlanda Express strax efter åtta på söndagkväll och var hemma på Sandbacka vid elvatiden på kvällen. GÖTT!