Med cykel i Berlin - helt suveränt


Här är vi på Michael Eck Torgny Lindgrens favoritrestaurang i Charlottenburg. Vi har hyrt cyklar på Kulturbryggeriet alldeles intill. Från början kändes det osäkert och farligt men till slut svischade vi runt som värsta berlinarna genom parker, alleer och paradgator. Helt fantastiskt underbart sätt att ta sig fram och bara ramla över höjdpunkterna.
 
 

Catarina på väg genom Tiergarten

 

Sol och varmt och en skön cykel
 

Vi lunchar på samma ställe som Torgny Lindgren och som värsta stalkers beställer vi samma mat som han åt när DN- intervjun gjordes, matjessill. Annars är det just nu sparrissäsong, den varar tre veckor och då kan man äta superfin sparris från trakten. Det gjorde vi häromkvällen och Hasse tog det till lunch idag. Vi andra tre stalkade och det smakade!
 

Sill, äpplen, gurka, krispig silverlök och stekt potatis. Smarrigt!
 

Töntiga men trygga i sadeln i Berlin

Aiweiwei på GropiusbauVi är på väg till Territorium des Terror när vi ramlar på Gropiusbau där den hittills största Aiweiweiutställningen är. Det var en av de saker jag absolut ville se under vår Berlintrip men vi hade hört om långa köer och tänkte ta det nån dag då vi verkligen satsade och var beredda att köa. På väg till TdT går vi bara rakt in på Gropiusbau och får avnjuta en helt fantastisk utställning. Jag var tagen och helnöjd. 
 Armeringsjärn från de dåligt byggda skolorna i Sechuan där 5000 barn dog vid jordbävningen 2009.
 

Delar av den atelje konstnären fick riva eftersom myndigheterna inte gillade hans verksamhet. I den finns delar av en gammal kinesisk sänggavel.
 
Sorbetfärger i paret Örtegrens klädsel och en vespa vi passerade

Sedan tog vi oss till Kreutzberg fast det var stort och svårt att hitta självaste kärnan där det coola var. Vi irrade omkring och höll på att bli osams eftersom blodsockret sjunkit, men så hittade vi en juste kroatisk restaurang, Split, med god mat och svalkande öl och vin. Split Blücherplatz 2. Efter det fick vi ny kraft att ta oss ner till Bergmanstrasse där det var mer liv och rörelse.
 

Vacker lampa
 

Vackert fönster på Bergmanstrasse

Nu är vi här i Berlin

Här ser vi Catarina, Hans och Per på balkongen som tillhör en av våra lägenheter vi hyrt i Prenzlauer Berg.

 
Sol och värme tog emot oss i Berlin och vi firar vår ankomst med en mojito i korsningen Oderberge Strasse och Kastanien Alle. Herregud, vad vi har det bra! Det är nästan så att man skäms
 
Kastanjerna blommar så uppkäftigt på Kastanien Alle och mat och dryck går att få till rimliga priser
 
Per och Catarina har koll på kartan
 
Min packning
 
Catarina anländer till Berlin