Ta fram häxan i dig

Eftersom jag inte tecknat så mycket det sista året så återanvänder jag gamla favoriter
 
Oavsett om du är man eller kvinna eller något odefinierbart så uppmanar jag er att höra hur häxan i er mår och vad hen vill säga. Var inte så himla perfekt, erkänn dina brister så att andra får höra det. Var lite ful och hårig och njut av det. Var i allmänhet snäll mot dem som behöver det men var oresonligt reagerande på dumma kommentarer och elakheter. Titta inte bort, utan visa civilkurage och fräs ifrån.
 
Jag har jobbat superhårt och mycket de senaste veckorna (ja, jag vet att jag har haft sportlov och varit på Gran Canaria en vecka, men det var för att odla mina häxkrafter). Jag har varit på jobbet tidigt och stannat kvar till sent. Nu ska jag ta lov. Påsklov! Och jag hoppas på mys med familj och vänner och onödigt mycke mat, godis och rött, gott, fylligt vin.

Nystart med Midgårdsskolans konstförening

Se så han strålar, Jonas Fahlgren som drogs som första vinnare i fjol. Han valde trycket av Mikael Rutbergs akvarell, som också var motivet för medlemskortet som alla fick när de betalat årsavgiften på 250 kronor
 
Jag har haft så sjuuuuukt mycket både på jobbet och hemma med flytten så det är mycket som har fått stå tillbaka. Bloggandet nästan helt och hållet, förutom korta ogenomtänkta uppdateringar. Tecknandet också totalt still förutom några #enteckningomdagen från sportlovet i Puerto de Mogan. I fjol startade jag ju Midgårdsskolans konstförening med buller och bång och härlig final med konstlotteriet innan jul. Nu har den där konstföreningen anfallit mig i nacken och ryggen när jag cyklat hem från jobbet. Det är oftast då, i kombination med trötthet, hunger och kissnödighet, kanske också halka och motvind, som de där ogjorda sakerna attackerar. Aj, som faan! varför skulle jag hitta på nåt sånt? varför ska man dra på sig att styra en konstförening? Så idiotiskt! Ska man ge upp, liksom upp som en sol, ner som en pannkaka? det blir ju nesligt, nästan skamligt. Nä, den skammen fixar jag inte, inte det nederlaget. Så, nu blir det utskick och intresseanmälan så får vi se hur det går.
 
Så här såg delar av vinstbordet utmed bland annat verk av Jörgen Wiklund, Anneli Furmark och Mikael Rutberg
 
Den här tavlan av Jonathan Stefansson var den första som jag köpte in till föreningen. den köptes på Umeå konstskolas avslutningsutställning i maj i fjol.

Äntligen får vi våra väskor

Det är trots allt över 20 plusgrader så vi måste shoppa lite för att klara dagenVi
 
Vi vaknar till ett varmt men lite mulet Puerto de Mogan, ovissa om vårt våra väskor kan vara. Vi går till Spar och köper frukost, tandborstar, tandkräm, ansiktskräm och solskydd. Därefter solhatt, keps, shorts, linne och sandaler. Vi hoppas o h förväntar oss att Norweigian betalar.
 
 
 
I väntan på bagaget sitter jag en stund på takterrassen och bestämmer mig för att utmana mitt tecknande, och hoppas börja på en period med #enteckningomdagen
 
 
 
När vi sitter vid en av våra favoritrestauranger, Casito Mediterraneo, så dyker hon upp, chauffören med våra väskor. Så himla gött.

Lätt packad för sportlov

Efter intensiva veckor med flyttbestyr kändes det grymt skönt att dra iväg till Gran Canaria och Puerto de Mogan i morse med en genomtänkt packad resväska ordentligt incheckad till slutdestinationen. Vi är lite brända sen höstens Berlinresa då vi var utan vårr bagage i tre dygn.
 
 
Men väl på Flygplatsen på Gran Canaria, minst två timmar försenade, väntade vi över en timme, förgäves på vårt bagage. Denna gång var vi inte ensamma. Minst en tredjedel av planets resenärer blev utan bagage. Ingen information. Så småningom förstod vi att vi skulle köa för att anmäla förlorat bagage och att det bara var att ge upp tanken på att få med sig sin väska. Den beställda skytteln var förlorad och vi tog en taxi hit till Puerto de Mogan. Hoppas på morgondagen. 
 
 
Ljumma vindar smeker palmerna och vi njuter av att höra havet. Vi gurglar munnen istället för tandborstning och tänker att vi har det bra ändå. Men jag vill ju ha min baddräkt och mina sandaler...