Kommunikation är viktigt

Sex nätter har vi nu sovit på vår nya adress: Skogsbrynet 3. Vi har haft hantverkare på plats som har borrat, sågat, spikat och skapat kaos i trappuppgången. Vi har haft flyttkarlar, möbelleverantörer och vi själva har burit möbler och flyttkartongen och ockuperat hissen och trapphuset. Alla grannar vi har mött har varit trevliga och välkomnande och det bådar verkligen gott för framtiden. Men vi har inte träffat alla och en del kan nog ha irriterat sig på stöket, böket och bullret och kanske undrat vad det är för jobbiga typer som invaderat huset. Därför har jag delat ut en lapp i varje blevlåda, jag tror det är 30 lägenheter. Vi vill att de ska veta vilka vi är och kanske framför allt om Stella vågar sig ut och tappar bort sig, att de vet att hon hör till oss. Så här blev lappen:

NYA GRANNAR
Hej, och ursäkta röran på och omkring våning 4! Vi har köpt lägenhet 49 av Maria och Simon och vi har haft hantverkare som har renoverat och bullrat, och vi själva har stökat ner med kartonger och skräp. Nu på torsdag är det klart hoppas vi. Vi, det är Per och Cecilia Holm, som sålt radhuset på Sandbacka, där vi bott i snart 23 år, där våra barn har vuxit upp och sedan flyttat hemifrån. Dags för oss att få ny utsikt och lämna radhuset.Vi har en katt, Stella, som nu ska vänja sig vid att vara inne, då vi bor i stan. Men om hon smiter ut och virrar bort sig så vet ni att hon hör till oss.
Vi har träffat flera av er som bor i huset och har blivit så positivt bemötta. Det känns roligt och spännande.

 

Sista natten i radhusidyllen

Här står en del möbler redo för flytt till Skogsbrynet och i hörnet en hög som ska till Röda korset
 
Sista natten och vi sliter som besatta, bär, flyttar, kastar, röjer och packar. Det har varit fantastiskt lyckat att lägga ut möbler på Blocket och Facebookgruppen Umeå köp och sälj. På bilden nedan är det en som hämtar den slitna soffan och nu sitter jag och väntar på en som ska komma och köpa en så kallad höstor  i furu...nu kom hon och nu är affären avslutad.
 
Bara att folk hämtar möblerna och tar dem härifrån underlättar ju flytten.
 
Härom kvällen satt vi och skrev listor på vad vi tror att vi kommer att sakna och vad vi hoppas njuta av på Skogsbrynet i lägenheten.
 
Vi tror att vi kommer att sakna: Kaffe i morgonsol på verandan i Baden Baden-stolarna, bastun, balkongen, ett rymligt sovrum med utsikt mot tallarnas kronor, köksön där alla kan hjälpas åt att laga mat, förråden, den nyrenoverade trappan, de fina badrummen med vacker kakel. Per tror att han kommer att sakna att skotta och greja och pyssla utomhus. Jag kommer att sakna år vackra och praktiska Norrgavel hatthylla, den rymliga hallen och att kunna ta emot gäster som får egen dusch och toa.
 
Vi tror och hoppas att vi ska njuta av: Ny utsikt, enkelhet och allt på ett plan, kvällsol på den pyttelilla balkongen med utsikt över hela stan, ny väg hem och bort, att vi har rensat bort massor av möbler, papper, skrot och dåliga samveten. Vi hoppas att vi ska njuta av att det liksom blir ett nytt liv, ett nytt kapitel; att vi har tagit ett spännande steg och släpper in lite nya tankar och vanor.
 
Det blir sjukt, galet spännande. Hejdå Sandbackavägen 28 s och Hej Skogsbrynet 3, 4 trappor.
 
 
 
Morgonsolen syns från köksfönstret på Sandbackavägen