Sommarlov 2017

Skriv inläggstext 

Kanske är det dessa böcker som får följa med på semestertrippen. Världens bästa: Midgårdsskolans bibliotek har fixat så att jag har med mig Ferrantes fjärde och sista
 
Denna vårtermin har varit synnerligen intensiv. Fullt ös med kurser som inneburit ansvarstunga projekt. Jag hade en mycket lugnare höst. Hur schemat ligger påverkar arbetet som lärare extremt mycket. Antal timmar kan vara en sak men vad kurserna innehåller, hur många man behöver samarbeta med och vilka elever man har påverkar väldigt olika. Jag märker att den intensiva våren har gjort att mitt eget skapande har fått stryka på foten, Jag har varken tecknat eller skrivit några särskilt minnesvärda blogginlägg. Jag saknar det. Jag har nästan alltid ett par textidéer processande i huvudet med ordvändningar och meningsfulla budskap...tror jag. De snurrar runt, blandas gamla och med nya, som inte heller kommer på pränt, och som bleknar och försvinner.
 
Däremot läser jag som vanligt hela tiden skönlitteratur och njuter av det. Bokcirkeln som träffas ungefär var femte vecka peppar och stimulerar också till lite mer utmanande titlar. Men nu ska det bli avkopplande nöjesläsning.
 
Min man och jag håller på att packa för en semestertripp. Vi ska först till Västkusten och besök hos en kär gammal vän i hennes sommarhus i Ljungskile ett pas dagar. Sedan ska vi bila i norra Tyskland drygt en vecka och bo i städer som jag knappt visste fanns; Heiligenhafen, Flensburg,  St Peter Ording, Cuxhaven, Bremen och Lübeck. Ja, de två sistnämnda känner jag såklart till. Efter Tyskland  ska vi hälsa på yngsta dottern Klara i Göteborg och sedan beger vi oss till svärmor i Tidan i Västergötland. Vi blir borta sjutton dagar.
 
Jag ser fram emot resan, att uppleva något nytt. Att släppa allt här hemma. Efter denna extremt kalla maj och juni längtar jag efter värme och bad men det är ingen badresa vi åker på, men trots det ska vi nog hitta ställen att doppa oss. Om inte annat är tyskarna bra på badhus. Jag hoppas också att jag ska komma igång med semestertecknandet och även lite skrivande. Om inte, så har jag mina böcker.
 
Imorgon ska jag packa klart, städa huset lite och kolla upp gården. Det är vi som har städansvaret denna vecka, så det gäller att gå ut och synas ordentligt med hink, spade, lite ogräsrivande och skramla runt i sopphuset så att alla förstår att 28 s har skött sin del av ansvaret. Sen rullar Forden söderut.
 
VÄLKOMMEN SOMMARLOV 2017!

Summer of Love

Med assistans av Anita fick jag till denna affisch i Illustrator
 
Jag är sedan i höstas med i Umeå Pop och rockkör vilket känns himla kul. Extra roligt måste jag säga att det är nu då vi har en underbar repertoar; låtar från 1967 och det man brukar kalla Summer of Love. Det är Aquarius, San Fransisco, Whiter shade of pale, Strawberry Fields, Lucy in the sky med flera. Körledare Ange arrar de flesta låtar själv OCH sjunger in stämmorna så vi kan repa hemma. Vi måste kunna texterna utantill!!!
 
Kören har tidigare framträtt i svart eller vit grundklädsel och gröna ( lite fula, faktiskt) sjalar i nåt lite glittrigt stretchtyg. Men nu lär vi go totally Flower Power och det kommer nog att bli helt rätt utifrån temat. Appropå de gröna sjalarna; delvis älskar jag ju grönt, och delvis så behövs något som håller samman kören stilmässigt, så sjalarna har fyllt sin funktion ( trots att de är lite fula, särsklilt min som jag sytt själv med för lös undertråd så den har korvat sig nåt djuriskt...grön mamba...)
 
En fredag i början av sommaren mitt i stan i cafeterian Fika med utsikt över  Umeälven. Vi hoppas såklart locka en stor publik både för att kören vill ha lyssnare, glada entusiastiska, applåderande, beundrande vårt slit med stämmor och utantilllärda textrader, men också för att sprida freds- och kärleksbudskapet.
 
Tag med er era vänner och kom och lyssna på våra kärleksbudskap och en hel del flummiga texter som man kan undra hur, och i vilket tillstånd de kom till.
 
Fredag 16 juni 18.00. Fika i Väven. Välkomna!

Reklamkampanj för Västerbottens-Kuriren

Snart ser jag ljuset i tunneln. Mindyard är gjort, tryckt, releasad och utdelad. Treornas gymnasiearbeten är redovisade och utställda, tillhörande abstracts och utvärderingar inlämnade och godkända. Och så i tisdags redovisade ettorna sina reklamkampanjer, som i år handlade om att marknadsföra Västerbottens-Kuriren, både pappers och "appers", för en ung målgrupp. Kampanjen görs varje år i kursen Medieproduktion 1 och de ska göra annons, film, planera för event och valfria enheter. På plats vid redovisningstillfället var Eva Eriksson, sponsrings- och eventansvarig och Carolina Jönsson marknadsansvarig.
 
Eva och Carolina våra beställare ser glada och avslappnade ut, eleverna som snart ska redovisa ser fokuserade ut...kanske lite nervösa
 
Här är några av medieettorna framför gruppernas moodboards
 
Här är en av gruppernas annons
 
 
 
 
 Ett annat exempel
 
 
 
 Och ett tredje
 
Eleverna har analyserat målgruppen, deras medievanor och behov. De har tagit reda på fakta och sedan spånat idéer och tagit fram sina medieproduktioner. Nu jobbar de med det sista, en lång, lång utvärdering där kursens alla kunskapskrav gås igenom.
 
Hela klassen var med vid redovisningen och det är så himla bra, för det är ett viktigt inlärningstillfälle och en bra träning i att lyssna på varandra, inspireras och känna trygghet inför att tala inför gruppen.
 
Vi hoppas att VK.s marknadsavdelning har fått med sig lite idéer till hur de ska nå den unga läsarkretsen, för vikten av äkta nyheter från medier som följer de pressetiska reglerna behövs i dagen djungel av social medier och fake news. den lokala journalistiken är också viktig för både samhället och individen. Den granskande journalistiken är också oerhört central för att motverka korruption och maktmissbruk. Så, som de säger på radio och tv, det finns fler lokala tidningar, men läs någon av dem.