Kuckelikuksugarläppar




Porrfilmsestetiken har blivit salongsfäig och tuppar får sätta livet till för att unga kvinnor i Sverige ska få mer naturligt, uppförstorade läppar. Jag har skrivit om läppförstoringar tidigare (Fucka fillers, botox och hela Ankeborg) och går igång igen och tycker att det är förjävligt att det har blivit en så stor business. Dessutom undrar jag om tjejerna/kvinnorna själva ser att de eftersträvar ett skönhetsideal som började i porrbranschen som på 70 och 80-talet exponerade massor av bilder, både rörliga och stilla, på unga kvinnor som underdånigt plutar med stora våta läppar, förvånade Oh my God uttryck, beredda att gå ner på knä för ett blow job. Ja det är min tolkning säger du, och undrar kanske om jag sett för mycket porr i mina dagar.

Jag har en lugn och skön söndag och lyssnar på Kaliber, dokumentär i P1. Reportern Sofia Boo besöker delvis ett fillersevent i Stockholms city. Det är bubbel, mingel och rödgråtna men nöjda tjejer i 18-20-årsåldern med nyfyllda läppar. På denna aktuella salong används bara Dermavisk, en filler som marknadsförs som den mest naturliga. För att ta fram den föder man upp tuppar, någonstans i Sverige. Reportern tar oss dit också, där tupparna föds upp och får bli 28 veckor gamla innan de slaktas. Då tar man vara på tuppkammarna. Resten, alltså själva tupparna, mals ner och blir till minkmat, biogas eller gödsel.
Lyssna på hela programmet, det är ett strålande exempel på undersökande journalistik. Researcher Linnea Hambe, producent Sabina Schatzi och reportern hette Sofia Boo. Intressant också att man kan skapa opinion genom bra journalistik. Direkt efter att programmet hade gått fanns det med som en nyhet i Ekot, dagen efter som notis i min lokala tidning. Men frågan är bara, hur skapas opinion och uppvaknande hos målgruppen? Företaget Bohus Biotech, ser stora möjligheter för produkten, som idag inte bara används som filler utan också i antirynkkrämer och som fyllning i andra kroppsdelar. Chefen för företaget blir också intervjuad i reportaget. Han ser stora möjligheter för framtiden. Det är förbjudet att testa smink och skönhetsprodukter på djur i Sverige idag men det verkar fungera att föda upp djur enbart för att tillverka skönhetsprodukter. Jag tycker att det är helt sjukt! Hur ska de här stackars, idag 20-åriga läpparna se ut efter 20 års regelbundet insprutande av hyaluronsyra (typ tuppkam). Idag måste de spruta in tre till fyra gånger per år á 3000-4000 kr gången. Ha ha, då kanske de kommer att se ut som en fladdermus redo för mission.

Läs hela reportaget från Kaliber här.
#1 - Hanna Nyberg

Cissi, du är fantastisk. Alla borde läsa din blogg. Puss

#2 - MammaMedia

Tack kära du! Så underbart att du delar med dig så! Men visst är det väl förjävligt? Träffar du nån som överväger en injektion? Hur pratar unga människor om detta? Det normaliseras ju i vissa grupper och gränserna flyttas för vad som är OK. Dela gärna med dig av hur du/ni pratar. Kram Mmmmm PS! Lyssna gärna på programmet, missade att länka till det.