Fucka fillers, botox och hela Ankeborg

Jag ser i Uppdrag granskning om den Svenska skönheten att de som injicerar fillers och botox i Sverige inte behöver någon särskild utbildning trots att de arbetar i oerhört känsliga delar av kroppen och delvis med medel som räknas som kemiska stridsmedel. Marknaden är helt oreglerad. Så kallad fillers är en vanlig och stadigt växande produkt som används för att fylla läpparna och  att fylla i så att kinder och  haka ser rundare ut, samt att man fyller i de så kallade labialvecken ( de linjer som går mellan näsvingarna och mungiporna) så att man inte ska se så gammal ut. Botox sprutar man oftast in i pannan för att bekymmersrynkor ska domna bort. Vem vill väl se ut som att man bryr sig om något? Man vill hellre se ständigt förvånad och barnslig ut. Om man dessutom lyfter ögonlock och bryn så är det liksom Oh my God och Oh my Gosh hela vägen.
Dessutom måste du göra om injektionerna med jämna mellanrum för de löses liksom upp, försvinner någonstans efter ett tag!
I programmet berättar unga tjejer om hur de "gjort läpparna" som de säger och sedan tappat känseln i hela överläppen, som det verkar för evigt. Vem fn gör man det för? För att bli sexigare? Sen känner du inget eller kanske till och med ett surrande obehag varje gång du ska kyssa någon. Sexigt?


Stina Auer är sjuksköterska som genomför skönhetsingrepp. Hon misstror Uppdrag gransknings siffror och statistik. Eller så skymmer läpparna sikten. Se program och artikel.

En tjej berättar att hon gjorde en botoxinjektion för att dölja en lite bekymrad panna. Hon blev så avdomnad att ögonbrynen liksom ramlade ner över ögonen!
Det är väldigt illa att amatörer gör dessa ingrepp men det är värre att unga tjejer och kvinnor över huvud taget får för sig att det är en bra idé att fylla, spruta, bleka, skära och injicera botox i kroppen. Dessutom ser det ju bedrövligt ut. De ser ut som om de kommer från Ankeborg med sina rosablanka, buckliga överläppar. De ser det bara inte själva. Det blir liksom normaliserat. En tjej i programmet säger att det är så vanligt att det jämställs med att gå och köpa nytt smink. Om man anger en bloggares namn till en klinik kan man få rabatt och bloggaren får ersättning. En annan populär variant är att man får kompisrabatt, typ gå tre betala för tre...vad heter dom nu Kicki, Pippi och Titti, som är kusiner med Knatte, Fnatte och Tjatte.

Vi har aldrig tidigare i världshistorien haft så bra förutsättningar för jämställdhet ( i Sverige åtminstone) så ska alla tjejer spara ihop alla sina pengar till nya bröst, läppar, tänder, naglar. Det är klart som fan då att man inte har råd att köpa trumsetet, gitarren, bilen så att man får jobbet eller några justa aktier. Om man är för fokuserad på näsans form och kontur orkar man självklart inte heller lägga den i blöt för att ta reda på hur samhället och orättvisorna fungerar eller engagera sig för miljö eller biståndspolitik.

Läs Kitty Jutbrings arga inlägg, "Vi operfekta borde klä av oss nakna och demonstrera". Jag ställer upp och är också beredd att klä av mig naken i protest och bajsa på skönhetsindustrins cyniska profitörer.
Och samtidigt smyger sig budskapet in i våra ömmaste vrår och oskyddade mentala skrymslen, om de små förbättringar som just jag kan göra för att se yngre, lyckligare och snyggare ut. Upp till KAMP!
Läs också denna artikel på svt:s hemsida om ämnet.
#1 - Anita

Ja jävlar i min lilla låda. Får jag citera dig i min blogg? Det där stycket som börjar med "Vi har aldrig tidigare i världshistorien..."..?!

#2 - MammaMedia

Absofuckingfillerslutely. Jag ska se om jag ska teckna av mina labialveck eller om jag ska lägga mig i soffan och läsa nya Femina...då blir kanske labialvecken änu djupare och akutare...kanske en ubåtshamn...MammmaMedia

#3 - Andreas Skog

Preach it sister! Det är ju när jag läser sånt här som jag vill tillbaka till Midgård - och hjälpa till att förvandla någons liv! Bra, och jag hoppas att du blir citerad av många!

#4 - Kerim

!!!
Jag undrar om Ni är intresserad att köpa Juvederm produkter till lagerpris, har har många juvederm ultra smile 0,55ml x 2 ( det bästa för läppar) förpackade med minst 2 års tid kvar samt andra produkter t.ex. några Princess ( Frankrike ) och Perfechta också till bra priser. Du blir garanterad nöjd.

*Förpackade med bisedel
*Minst 2 års tid kvar för produkten förpackade med bisedel.
*Leverans upp till 1 vecka, jag kör förbi personligen,
*Vid nöjd samarbete kan fortsatt leverans finnas
*Vid intresse maila : [email protected]

Mvh Kerim Habain