Inte normal men gärna unik- med Sara Lund// Claes Schmidt

 ...eller Claes Schmidt när hen känner mer för det
 
Vårterminen började fint för de av Midgårdsskolans elever som hittade till Dragonskolans aula i morse. De fick då lyssna på Sara Lund som pratade om vikten av att få vara den man är, som man är även om det är olika olika gånger i livet. Hen pratade om hur normer förtrycker och vad som anses som normalt. Finns det i naturen, ja, då är det normalt. Homosexualitet finns, det är alltså normalt, homofobi finns inte, alltså onormalt. Hen pratade också mycket om grupptryckets betydelse. All personal i Umeås kommunala gymnasieskola lyssnade på Sara i augusti på en av upptaktsdagarna och vi var många som var överens om att detta vore fint för eleverna också.
 
Idag fokuserade Sara Lund mycket mer på mångfald och invandring och hen menade att det finns inget invandringsproblem det finns bara byråkratiska problem. Det finns idag 60 miljoner flyktingar varav fem promille har kommit till Sverige. Kostnaden för invandringen på 40 miljoner står för 1% av Sveriges BNP, vad är det som säger att just denna procetn är den osm ska rädda skola, vård och omsorg? dessutom genererar invandrarna en massa tjänster, jobb och pengar. Mycket mer skrämmande då är väl de svenskar som varje år lurar sitt hemland på 200 mmiljarder i skatt genom skatteflykt. dessa pengar kunde gärna få bygga upp den offentliga sektorn. 
 
Sara Lund och antagligen Claes Schmidt är framför allt en människa och en mycket humanistisk och engagerad sådan. och jag är glad över att vi alla har fått ta del av föreläsningen och engagemanget tillsammans.
 
Sara Lund / Claes Schmidt en människa
 
 
Sara Lund och Frida Myrsten från EM3 i något som ser ut som ett övergrepp men är en kram


Viss ordning och reda i begreppsdjungeln

 
Inte alltid helt enkelt att praktisera men bra att ha i ryggmärgen

 
#1 - Evelina Östlund

Älskar begrepppsdjungeln!