Filterbubblor och snuva

 
 
Värt att lyssna på...
 
Jag är förkyld fortfarande, fjärde veckan. har insett att jag inte kan fortsätta bota mig med Courvosier mer, det blir dyrt och det kanske kan åsamka andra delar av kroppen skada. Nåväl, jobbet har dragit igång igen efter nästan tre veckors ledighet. Det är chockerande! Hur ska tiden och orken räcka till? Jag var däremot beredd på tyngden i ryggsäcken, jag slet inte axeln ur led, jag började faktiskt ta ut och bearbeta en hel del redan under lovet. Men nu till veckan, i morgon faktiskt, så kommer eleverna och jag ska ha smarta, inspirerande, demokratiska, rättssäkra uppgifter, examinationer och genomgångar.
 
Just nu håller jag på att förbereda momentet Information i kusen Journalistik, reklam och information. Jag har bra material men det är en blandgrupp och två av eleverna har haft delar av detta innehåll i en annnan kurs de läste i årskurs två så jag måste göra nytt, göra om, nya bilder, nya texter så att dessa två medietreor inte dör av uttråkning. Eleverna ska sedan få ett halvskarpt uppdrag av Maria Nilsson och Ywonne Wiklund, tobaksspecialisterna på Västerbottens Läns Landsting. Eleverna ska göra någon form av informationskampanj om vattenpiperökning, ett ganska vitt och outforskat ämne för mig. Maria, Ywonne och en forskare inom ämnet kommer till gruppen på fredag och presenterar uppgiften.
 
TED-talket med Eli Pariser hittade jag när jag letade fakta och bilder på filterbubblor, till min nya fräscha genomgång av momentet Information. Det gäller att samla och sovra och ha lagom långa genomgångar. Mitt problem är som vanligt att jag har massor av böcker, tidningsurklipp och idéer och storslagna planer på fantastiska genomgångar, det blir så stort så jag till slut inte orkar genomföra det, så blir det nåt gammalt och kort och trist och tråkigt, äsch, nog ska det bli bra nog!
 
Jag håller för övrigt på att samla ihop 2015 års bästa-lista men kommer inte någon vart. dessutom håller jag på att skriva en krönika som ska in till tidningen Vasaplan, Umeås tidning till stöd för utsatta. Det är Madelene Thiger, en gammal medieprogramselev som  bla har jobbat på TV4 i Umeå, som nu vikarierar som chefredaktör som har bett  mig skriva. Jag har fastnat för ett krångligt ämne och kommer inte ifrån det; jag skriver om prostitution. Varför inte välja ett lagom lättsamt ämne med en uns av allvar bakom den skämtsamma ytan, nej, jag fastnar i lagstiftning, filosofi och kopplingen mellan moral och lagstiftning, PUH! Vi får se hur jag lyckas, deadline sista januari, 3200 tecken, idag är jag uppe i 4000! Rensa, putsa eller kanske BYT ÄMNE!