Med cykel i Berlin - helt suveränt


Här är vi på Michael Eck Torgny Lindgrens favoritrestaurang i Charlottenburg. Vi har hyrt cyklar på Kulturbryggeriet alldeles intill. Från början kändes det osäkert och farligt men till slut svischade vi runt som värsta berlinarna genom parker, alleer och paradgator. Helt fantastiskt underbart sätt att ta sig fram och bara ramla över höjdpunkterna.
 
 

Catarina på väg genom Tiergarten

 

Sol och varmt och en skön cykel
 

Vi lunchar på samma ställe som Torgny Lindgren och som värsta stalkers beställer vi samma mat som han åt när DN- intervjun gjordes, matjessill. Annars är det just nu sparrissäsong, den varar tre veckor och då kan man äta superfin sparris från trakten. Det gjorde vi häromkvällen och Hasse tog det till lunch idag. Vi andra tre stalkade och det smakade!
 

Sill, äpplen, gurka, krispig silverlök och stekt potatis. Smarrigt!
 

Töntiga men trygga i sadeln i Berlin
#1 - paul

Cissi

Cykel är alltid trevligt. Själv köpte jag mig en ny sådan häromveckan, en sjuväxlad och härligt lättrimmad "City Comfort 28" och har med den som vapen nu återupptäckt gamla jaktmarker häromkring.
Men sill på grillspett har jag ännu inte hittat. Var sillen grillad? Näää.. det användes ett spett för att samla ihop smakerna antar jag. Men det låter smarrigt med de av dig redovisade ingredienserna. Ha det fortsat grötigt i Berlin eller Umeå eller var ni nu ställer kosan och kompassen.
Kram Paul

Svar: Grattis till ny cykel o gamla jaktmarker. Vem vet hur det kan sluta:-) Vi är hemma nu o pustar ut efter 50 årskalaset. Kram
MammaMedia