Möte med gammal tant

Terminen går mot sitt slut på riktigt, en halv dag kvar att arbeta. Vi har min bror och hans fru på besök i stugan och dom ska fixa middagen så på vägen ut till Bettnesudden har jag gott om tid på mig och är snudd på i  sommarlovsfeeling. Jag stannar till på PMU, Pingstkyrkans second hand för att leta något att ha som gardin i det nyrenoverade badrummet. Tänker kanske hitta något gammalt broderat, romantiskt att sätta upp på en gardinspiral, lite transparent, så man ser ut men inte in. Man ska kunna duscha och greja utan att behöva vara exibitionist.
 
Bland broderade gardinkappor, vävda löpare och virkade dukar stöter jag på en gammal elev från filmkunskapskursen. Allt känns så där trevligt och bekräftande, typ boostande. Bra lärare, betydelsefull kurs och jobbar du kvar? En fyra-femårig dotter snurrar runt sin mammas ben medan vi pratar och efter en stund säger hon: -Jag är lite blyg. Mmmmm, säger jag inkännande, det får man ju vara. -Jag är blyg för GAMLA TANTER, säger hon då förtydligande. Mitt trevliga leende stelnar medan jag fortsätter vara avslappnad och förstående. Min coola outfit till trots inser jag att det är av barn och idioter man får höra sanningen, Idioterna ingick inte här.
 
Senare på kvällen pratar min man och jag om att vi blivit tillfrågade om att vara med i en reklamfilminspelning för Umeå Energi. Även där är en gammal elev inblandad. De vill ha ett ÄLDRE PAR med som ska sitta på ljushuvudbänken utanför Norrlandsoperan och låtsas ta selfies, ett coolt äldre par, förvisso. Ja, men vad är det med mig? Vad är det som skaver? Jag är ju 62 år och det är ju inte rågammalt men äldre än många. Jag inbillar mig att man ska ta mig som en typ 47-åring. Det är väl dags för mig att mogna mentalt, komma ikapp kroppens mogenhetsgrad liksom. Men det svider lite, gammal tant...Jag vet inte om den lilla rackarungen kände av min humörsvängning för efter en stund och ytterligare några varv mellan mammans ben och gardinlängderna så tillade hon:- Jag är blyg för gubbar också.