MatteMedia myser mest

Jullov. Inbäddad i ett fantastiskt snölandskap, lite för kallt för skidåkning...nej egentligen inte. Jag är omringad av jättefina spår och har mellandagsfyndat en ny skiddress som ligger och studsar i förrådet, ivrig att invigas. Men jag är helst hemma och luktar på blommorna, alla hyacinter som står i präktig blom nu. Men allra helst myser jag med vår nya familjemedlem. Två dagar före julafton kom lillkatten hem, en liten svart, helt ljuvlig varelse.Här myser Viktor och  Erika med Lillkatten


Hela familjen har hjälpt till att spåna på namn. Hon har hetat Tootikki, Sotis, Jansson, Mys, Nova, Elsa, Tussi, men mest av allt Lillkatten. Nu tror vi att hon heter Stella, efter frågesporten i VK där de nämnde Linje Lusta. Visst hette kvinnan Stella där?


Tuffsan, gammkatten, är mest sur, riktigt sur. Hon fräser och vevar med ena tassen som värsta Cassius Clay. Det är kanske dags att hon får byta namn också. Ett tag var vi rädda att hon var rent deprimerad, men då överpsykologiserar vi nog. MediaMannen är allt annat än sur. Han skiner som en sol, jag tror till och med att han har träningsvärk i smilemusklerna. Han är helt förälskad. Igår hade vi en eldsvåda. Vi glömde den sjuarmade ljusstaken tänd när vi gick till nyhetsblocket vid TV:n. Maken hörde rätt som det var ett sprakande. Vi rusade in i köket och fann matbordet i ljusan låga. Hinkar med vatten vräktes över och elden släcktes. Svärfars superfina hemsnickrade stake är tyvärr körd, den fina julvaxduken likaså och ena iläggskivan till bordet. Maken gick länge efteråt och letade Lillkatten och blev inte lugn förrän den skuttade fram. Han var ett tag orolig att den hade brunnit upp också. 
Jag var på väg till tidig träning i morse och upptäckte att jag blev en och en halv timme senare än beräknat. Lillkatten somnade i mitt knä under frukostbordet. Det gjorde att jag lusläste tidningen, alla annonser och till och med Bil och Bostad. Kunde inte slita mig. Det fick bli ett snabbt och intensivt pass i gymmet.

Nu har hon kommit och lagt sig i knät igen...Mmmmmmm....aj...som sat.....klorna i låret...OYYYYYYLLLL...mindre gulligt...