Inläggen staplas på hög i mitt huvud

Snart kommer det att bli en lagerrensning, billigt, gratis extra allt. Läs en text och få sju på köpet, bara ni kommer hit, in i min hjärna och hämtar iväg alla texter som bråkas och trängs i mitt huvud. Jag vill bli av med dem men jag hinner inte skriva. Jag hinner inte göra roliga bilder, teckningar, redigera foton eller formulera mig fyndigt. Är det månne något som alla rutinerade bloggare är vana vid. Hela tiden så kommer skitsmarta tankar upp som kunde kombineras med ascoola bilder arghhhhhhhhh. Jag har så mycket planering och betygsättning att jag bara inte hinner.....Bara lite...och inte så snyggt och roligt...

 

Lund var bra och intensivt. Medieprogrammet goes esthetic. Det gillar jag. På gymnasiet kommer det totalt att bli mer medieutbildning. Det blir dels en del av estetprogrammet, så kommer det en inriktning på samhällsprogrammet, en på teknikprogrammet och ytterligare en på industriprogrammet. Sverige behöver mediekunniga människor.

Min stora sorg är alla de elever som går alla andra program där det inte är obligatoriskt med något estetiskt ämne. Det är en skam att Sverige backar på det estetiska! Här slår sig Björklund för bröstet och tror att vi ska kunna konkurrera med Asien med bara teknik och matematik och språk. Han pratar hela tiden om en tillbakagång. Hur i hela fridens namn ska man kunna skapa något nytt och kreativt om man bara ska upprepa det redan gjorda. Efva Lilja, rektor vid Dans- och cirkushögskolan skriver i Bild i skolan 1.11:
-Den kultursyn som odlas inom skolan är den som blir förhärskande, det är där man hämtar kraften.
"Därför är hon bekymrad över förhållningssättet inom politiken när det gäller estetiska praktiker och ämnen i skolan. Att man reducerar de estetiska ämnena till något som ligger extra, vid sidan av i mån av plats. Att man signalerar att ämnena inte är så viktiga när de i själva verket borde vara en del av obigatoriet är djupt oroande, menar hon" Intervju av Annica Claesdotter. Det är en av tre artiklar som handlar om estetiska lärprocesser.


Bild från föreläsningen på estetkongressen i Lund

I Asien satsar man stenhårt på kreativa ämnan i skolan. Inte konsitgt att de hittar på så många kreativa apparater, spel och bilar.Gulligt när Anita och jag checkade in på vårt lilla hotellrum.Så här går det till i Lund på fredagarna. Det är lång kö till systemet så en vakt släpper in ett gäng i taget. När man handlat det man ska får man en känsla av att man lämnar en bra fest. Synd att gå när så många köar för att komma in. Här står Göran, Olle och Conny från Gävle och köar. De blir värdar för vår nästa nätverksträff med MP-norr i höst. Vårt nätverk för medieprogrammen i Norrland. Undra om vi ska byta namn nu när vårt program ska heta Estetik och media. Mmmmmm