Fruktansvärt i maj

Läskande fruktdrycker utställda på Midgårdsskolan
 
 
Maj, ljuva maj, med hägg och grönskande träd. Sommarkläder som plockas fram för tidigt ur garderoberna, med drömmar om sol, sand, värme, ledighet och kanske lite äventyr. Mors dag, min födelsedag och massor av aktiviteter, slutredovisningar, utställningar och konserter. Betygsstressen är betungande särskilt med alla dem som inte lämnar in det de ska i tid, och på rätt ställe och med namn och kanske med rätt innehåll.
 
Nåväl, i måndags redovisade våra ettor på Estetik och media sina reklamkampanjer i kursen Medieproduktion 2 och det var ett riktigt lyckotillfälle. De har gjort så fina arbeten och de redovisade så bra. Alla fick vara stolta över ett snyggt genomfört projekt. De hade fått i uppgift att ta fram en helt ny fruktdryck under det Umeåbaserade företaget U&me:s varumärke. Idé, namn, logotyp, annons och en reklamfilm fick de redovisa. Sedan har de fått montera sitt kampanjmaterial på kartonger som Anita och jag har ställt ut vid skolans entré.
 
Göran Westberg som är delägare i företaget U&me gillade Spov bäst, som en av grupperna hade tagit fram. Jag tror att han blev sugen på ett nytt segment för företaget, som hittills fokuserat på öl. Fruktdrycken Spov, ett alternativ till alkohol.
 
Rätt, rakt och rent och supersmart att knyta an till Storspoven i varumärket U&me:s logotyp 
 
Grymt snygg annons för Mindtwister
 
 
 Mmmmmm melon på flaska i Melonad
 
 
 Superkul och cool idé om dryck som blir glass som blir slusch...om man vill
 
 
Fest utan alkohol blir fest utan bakfylla WNU  we & you eller ska det vara med enkelt v?
 
Norrsken stämmer bra överens med U&me:s varumärke
 
 Å som i vattendrag och Å som i Åhhh- en norrlänsk räddare i nöden
 
Om du köper Sápmi så stöder du själmordsprevention bland samer och du stöder den samiska kulturen
 
Så, det var fruktansvärt roligt och uppiggande att ta del av redovisning och resultat. Nu kommer den tråkiga biten att betygsätta. Maj ska hinna ta slut och juni komma nästan halvvägs innan den biten är klar. Treornas betyg ska däremot vara klara nu, för de betygskatalogerna ska skrivas på på måndag förmiddag.
 
Heja, heja alla EM-elever och välkomna alla nya!