New York nästaBarbara Kruger är en av mina favoritkonstnärer. Som 20-åring gick hon Parson School of design i New York. Sedan arbetade hon flera år med tidningsdesign och grafisk form och även som lärare i ämnet. För mig blev hon känd som postmodern och feministisk konstnär. Med sina stora, gamla svartvita bilder som hon kombinerar med egna och andras texter pekar hon på gränsen mellan konsten, det kommersiella och annonseringens roll i samhället. Jag älskar hennes bilder.

Kanske beror det på min starka ambivalens mellan yta och innehåll. Vad är viktigt i livet? Hur man ser ut, eller vad man ser, eller hur man är? Jag tycker inte att meningen med livet är att shoppa. Jag tycker att det är ytligt, tråkigt, styrt av kommersiella intressen som vill få oss att må dåligt, ett sätt att kanalisera behov av förändring till något man kan köpa, och slösaktigt och onödigt och...och...alldeles underbart.

På fredag åker min man och jag till New York. Vi ska vara där åtta dygn. Det är såklart en konst, kultur och bildningsresa. Opera på Metropolitan, lite jazz, god mat och historia. Moma, Guggenheim, Whitney Museum och massa gallerier.

I lördags kom mannen hem med Aftonbladet resespecial. 101 bästa New York tipsen!!!!!! Hela reportaget började med detta: "Skofetischisten i mig vaknade. Jag möttes av människor fullpackade med skopåsar och kartonger i rulltrappan." Tips nummer ett berättade att precis intill där vi ska bo, vid Union Square finns värsta, bästa megaskoaffären. Våning efter våning, hylla efter hylla med märkesskor till 30-70% av ordinarie pris. OH MY GOD!
Hmmmm, min vän bloggerskan och kollegan Anita B Johansson har sagt åt mig tidigare att kolla upp hur mycket bagage man får ta med sig. Noga då, har jag sagt, jag ska inte shoppa. Men nu tog jag mig raskt in på IcelandAirs hemsida. För transatlantisk resa får man ha två incheckade väskor som max väger 32 kg vardera!!! Jag kan köpa en hel affär!