Badjävlarna har inte synts till

Här njuter vi ljuvliga bad för det allra mesta
 
Denna sagolika sommar ( om man nu väljer att ignorera eventuella klimatförändringstankar) har verkligen varit ljuvlig. Ett pärlband av sol och baddagar då man däremellas sökt upp helt nya ställen att duka upp måltiderna på, för att söka skuggan. Morgondopp, mitt på dagen dopp och såklart kvällsdopp, har varit minimum för badrutinen.
 
Midsommardagens fruktansvärda utskällning har naturligtvis legat som en skugga över Bettnesuddsvägen, och en oro för hur det ska bli nästa gång vi badar. MEN på grund av för det första temperaturen, så har vi inte varit sugna på att basta. För det andra så har eldningsförbudet och brandrisken gjort att vi inte velat riskera att någon förflugen glöd från skorstenen skulle kunna förorsaka brand.
 
Grannen har haft delvis fullt hus och trevligt med barn som hälsat på. Om man var lagd åt att gnälla skulle man kunnat klaga på det etiskt moraliskt riktiga i att köra vattenskoter, i alla fall jämfört med att bada. Men den tanken slår mig bara på grund av att vi blivit så utskällda. Nu har det tokregnat ett dygn så jag börjar redan få ont i magen inför att det nog är dags för bastu och bad. Vi har fått enormt mycket reaktioner på denna tråkiga träta och alla tycker att det är tråkigt och obegripligt hur man kan bete sig så. Många kan ju se att grannen har byggt sitt hus bara ett par meter från tomtgränsen och att det ställer till det för hen, då allmänningen blir så nära. 
 
Eftersom de hotade med att lägga ut bilder på oss på Facebook för att skämma ut oss i byn så har vi pratat med flera i byn och även i vägföreningen så vi har fått stöd och förståele där. Dessutom OM de skulla göra verkligehet av sitt hot så skulle de bryta mot en ny lag som trädde i kraft 2018-07-01. Lag mot kränkande uthängning i sociala medier. Det vore tråkigt att behöva få en juridisk strid dessutom.
 
Nåväl, vi är i stan och tvättar nu och vi får väl se hur detta tråkiga artar sig. Jag är bara rädd att de tror att det är utskällningen som gjort att vi inte synts till när det hela handlar om värme och torka. Vi lägger det inom parentes så länge och fortsätter njuta av barn, barnbarnet Alvilde som är med oss i stugan, vänner och fångar tillsammans de sommardagar som är kvar.