Upplyst sista novembervecka

Anita Blomqvist min kära, bästa kollega gick igång, tog sig tid och tog superfina bilder i studion
 
 
Jisses, vicken vecka! Sitter här framför en av lägenhetens alla adventsstakar och tänker summera de sista intensiva dagarna. I måndags deltog jag i mitt sista styrelsemöte i samfälligheten Skogsbrynet där jag varit suppleant i två år. Jag var ombedd av valberedningen att avancera till ordinarie ledamot för en tvåårsperiod men ville inte ta på mig det tyngre ansvaret en ordinarie post skulle innebära. Ingen större skillnad i vår styrelse, men känslomässigt skulle det bli för mycket och stressande för mig. Okej för mig att vara suppleant en period till, annars inte alls. Det blev inte alls och först blev jag snopen, va, vill dom inte ha mig! Snacka om att både vilja äta kakan och ha den kvar. Denna styrelse gör ett fantastiskt arbete och med sådant som jag inte riktigt har kompetens för, ekonomi, vattenledningar, elupphandlingar och teknisk ingenjörskonst och långa, långa möten och stort, stort ansvar. Men jag har varit med och påverkat vissa småsaker och varit med under den spännande perioden då vi röstat igenom en balkongutbyggnad som ska påbörjas nästa höst.
 
Efter mötet gick jag upp till lägenheten och pustade ut, öppnade mailen och kunde läsa följande: 
 

Hej Cecilia, 

Hoppas du har en härlig kväll!


Jag har ideellt grundat Lärargalan för att höja statusen för läraryrket. Framtiden skapas i klassrummet, och därför vill vi fortsätta göra läraryrket till ett av landets drömyrke för att skapa ett bättre Sverige. 

Vi höjer statusen för läraryrket, ger eleverna en röst till att hylla sin lärare och anordnar plattformar som samlar landets lärares framgångsrecept som en källa för inspiration och kunskapsutbyten. 

Stiftelsen engagerar sig genom fortbildningar, nätverksträffar, opinion, kontakt med landets elever och anknytningar till näringslivet. I slutet av året prisas och porträtteras skickliga lärare som nominerats fram av landets alla elever i Svt med Lärargalan som avsändare. Förra året nominerade 30 000 elever sina lärare runt om i landet från nästan alla skolor i hela Sverige. I år är engagemanget ännu större från eleverna när coronakrisen visar på läraryrkets viktiga betydelse. 

Varför jag skriver till dig är för att jag vill meddela dig att du har blivit årets lärare inom ditt län. 

På hemsidan ser du att ert namn är presenterat: 

https://larargalan.se/aretslarare/

Stort grattis för all den skillnaden du gör!!!!! :D Du skapar vår framtid och gör det på ett magiskt vis!!! 

Från Beata Kull, Lärargalan

MEN VAD?!

Jag belv faktiskt chockad, kunde inte riktigt begripa att det var sant. Hur hade det gått till? I vilket fall blev det festligt och mycket gratulerande hela veckan. Blommor och choklad från skolan. VK skulle ta in det på familjesidan och skickade massa frågor. Jag som är en så mediekåt människa frågade med en gång om jag skulle skicka bilder! Och älskade kollegan Anita engagerade sig och tog superfina bilder i studion. Hon hade till och med fixat en grön fond. Så nu är det hennes bilder som finns med på Lärargalans Facebookkonto, i VK:s porträtt och på Sveriges Radio P4:s hemsida. För där var jag med i en intervju i fredagsmorse. Dessutom får en av bilderna bli min nya profilbild. Lärargalan skickade pressmeddelanden till alla P4 stationer. Eftersom jag inte är så blygsam av mig så skickade jag själv meddelandet från Lärargalan till både VK och Midgårdsskolan.

Mitt i allt detta, i torsdags, firade min man Per och jag att vi varit ett par i 36 år, vilket kanske är det allra bästa av allt, men det försvann lite i allt annat. Hade det nu inte varit corona så hade jag kanske fått åka ner till Stockholm på Lärargalan! Aj, aj, aj, så synd att missa det! Då hade jag kanske måstat köpa nya skor och någon ny outfit?

Här sitter jag nu i mitt ullunderställ, vi har gjort långfärdsskridskopremiär för säsongen idag, och undrar om det är slut på det roliga nu? Å andra sidan är den mörka, blöta, halkiga november snart slut och december får gnistra och glimma och det kan ju räcka långt. Och jag ska njuta livet ut av min titel som Årets lärare i Västerbotten 2020 även om jag förstår att det är lite av en slump att just några av mina elever kommit på att nominera och skriva så fina motiveringar att juryn utsåg just mig. Jag har skämtat litegrann i veckan med dem som gratulerat mig, och berättat att jag 1976 blev disktriktsmästare i slalom och kom med,med bild och tid i tidningen. Enda kruxet, vilket inte stod i tidningen, var att jag var den enda tjejen som deltog. Tänk om det var så att jag faktiskt var den enda läraren i Västerbotten som blev nominerad. Så kan det vara, men kanske inte. Och jag ska nog fortfarande njuta, gå tillbaka i flödet och läsa och titta på alla som gratulerat mig, för det är många. Tack alla! Och tack alla elever och kollegor!

Länk till P4 Västerbotten

Länk till Västerbottens Kuriren

 

Fin blombukett och snyggt ljussatt och komponetad bid av Anita