Bra lördag

 
Jag har haft alldeles för  mycket på jobbet sedan terminsstart 2020. För många kurser, för många elever och för många andra uppdrag parallellt. Denna vecka slututställning med treorna, kommande vecka slutprojekt på scen med ettorna. Om fem veckor blir jag klar med två kurser, det gäller att hålla ihop till dess. Det har dessutom varit galet dåligt väder och därmed för lite skidåkning och motion överhuvudtaget. Tur att jag har roligt på jobbet och att jag får så mycket boost av elever och kollegor. Men man kan gå skrattande in i väggen har jag hört.
 
Så idag har jag recept på en för mig bra lördag, just nu när stressen haft sitt tag om mig flera veckor. 
 
En bra lördag: Jag har träffat goda vänner på fredagkväll, ätit gott och haft meningsfulla, peppande samtal. Eftersom jag är så rastlös så kan det vara en förutsättning för att jag ska kunna ta det lugnt en lördag. Jag manar mig att ta  mig upp och iväg på yin yoga vilket är helt perfekt för att sänka stressnivån och för att stretcha ut kroppen som krampar ihop när man har mycket. Har jag tur möter jag en vän - Inger som jag får en kram av när jag lämnar mitt pass och hon går på  sitt. Sen åker jag varm och glad till Nordendahls blommor och köper en vacker bukett. Jag vill verkligen handla hos de få lokala blomterhandlare som finns kvar i Umeå. Det är vad jag vet Nordendahls, Linné och Grankvist och Berghems blommor.
 
Hem till kaffe och äggröra och maken Per som vill ha hjälp med slutet av Melodikrysset. Sen handlar det om att ta det lugnt. Jag bromsar alla impulser att åka och fara för att fixa och köpa saker, som nog...kanske...kan...vänta. Jag har så himla lätt att reagera på impulser. Jag går nu istället omkring i mina yogakläder, tvättar lite, bloggar visst lite, läser ikapp tidningshögen. Framåt eftermiddagen läser jag kanske lite i boken innan det är dags för bastu. Efter det ska vi kanske ta  upp en resväska för att ha beredd för sportlovspackningen åså blir det god middag och På spåret på svt.play.
 
Jag behöver verkligen jobba på konsten att som nu, bara höja blicken och tomstirra ut genom fönstret. Nä, men nu måste jag nog ändå gå ner i källaren och hämta upp resväskan.
 
Äsch, det här går ju sådär.