Vecka 44

Gudrun Erickson, docent vid Göteborgs universitet föreläser via webben om bedömning
 

I skolans värld är verksamheten väldit tydligt uppdelad i veckor och just denna, vecka 44 är liksom ett begrep, det brukar delvis vara tre dagars fortbildning av varierad kvalitet och dessutom två lovdagar. För mig är det alldeles snurrigt i huvudet nu i slutet av den tredje fortbildningsdagen, då de tre dagarnas innehåll snurrar runt som i en kombinerad tvättmaskin, torktumlare och något annat krångligt, en inkastare, en gräsklippare, en bulldozer, en shaktmaskin.
 
Ämnena har varit: elever med dysfunktionsnedsättningar, och nu har jag säkert fel begrepp, hur man hanterar det sköra livet, skoljuridik kring stöd och särskilt stöd för elever, ADHD, Assberger, olika förmågor som behöver utvecklas, Google glass och teknik i framtiden, Unga, sex och Internet, Arbeta smart med Smartboard-notebook och som avslutning på det en påbörjad webbaserad kurs om bedömning och betyg från Skolverket, PUH!
 
I den kursen dök ovanstående filmklipp upp, en film gjord av Filmateljén och bland andra Bosse Harringer. När vi bodde i Göteborg var min man med och startade Filmateljén och jag teckade en serie som var med i en film de gjorde och jag gjorde en gräsligt ful logotyp och dekal för filmen och Filmateljén som trycktes upp och sattes upp på bilar och t-shirts, pinsamt, men kul att firman är igång.
 
Nu tror jag att det är dags att ta LOV, höstlov som det också kallas. Jag åker till Vilnius i morgon, det ska bli spännande.