Skunkfunk och Mojito

När vi var i Madrid fokuserade vi mest på att promenera, ta in staden och äta gott. Men en förmiddag skulle ändå ägnas åt att spana in de populära shoppinggatorna. Det var varmt och vi var lite halvslöa och loja. Gick som ett litet sicksackspår tvärs över gatan, in och ut ur butikerna, svepte med händerna över galgar och skor. Annica konstaterade att vi lever i ett U-land i Umeå, när det kommer till skor. 
 
När kaffesuget började göra sig påminnt och fötterna var trötta råkade vi hamna i bara en sista affär...den hette Skunkfunk, och där blev vi helt crazy, vi gick liksom i spinn. Det fanns hur mycket roliga kläder som helst. Ett  märke med mycket medveten ekologiskt profil och en färgglad och rolig design. Se deras hemsida. Skunkfunk. Jag köpte en klänning, det gjorde Christin också. Annica och Åsa köpte varsin kjol. Av den otroligt trevlige expediten fick vi veta att märket var baskiskt och att huvudbutiken låg i Bilbao. Ohhhh, Bilbao, utbrast vi, dit ska vi! Var, var, var i Bilbao? 
Vid Nya Torget i Bilbao. NU fick vi ett nytt mål med vår resa och shoppingtarmen var retad.
 
Här är jag i min gröna, fina Skunkfunk-klänning ( i Apples megatempel på Kurfurstendam i Berlin)
 
 Utmattade shoppingdamer som äntligen, efter förrättat värv ska dricka kaffe
 
 Annica köpte en fin och rolig väska också, inte skinn
 
 Mmmmmmmm...mojito
 

I Madrid var det varmt och vi blev helt frälsta på mojito som uppfriskande drink. Per  kände sig nästan som en nyfrälst vegetarian, han tyckte det verkade så nyttigt med så mycket grönt, så mycket mynta och lime.
 
Nu är jag hemma i stan igen och har skördat mynta från mina krukor på altanen. Vi vill gärna bjuda våra gäster på mojito i morgon. Om bara värmen kunde komma så att man verkligen känner det där behovet av en isig, grön, vegetarianvänlig drink.