Sommar och nytt tag med en teckning om dagen

Dagens resultat som jag nog är mest nöjd med hittills
 
Sen sist jag skrev har det blivit sommarlov och andra vaccinationen injicerad och vi har haft ljuvliga dagar i stugan hela juni. Tre nätter i juni har vi sovit i stan, resten härute i Bettnesudden. Kylskåp och skafferi är helt tomma på Skogsbrynet. Nu känns det helt rätt att ha en lagom liten lägenhet i stan. Jag mår så bra, särskilt om man betänker vårens panikångest och inbillade sjukdom. Idag har dessutom den underbare Ebbe kommit hit, ja, mamma Klara och pappa Fredrik också. Den lille ungen som fick min oro att eskalera, skulle han överleva graviditet och födsel? Ja, nu är han här, högst levande.
 
Nåväl, livet i sig är väl tillräckligt, äta, sova, bada, plantera lite växter, rensa ogräs och njuta, för jag orkar inte räkna ut, vilket år i ordningen jag har SOMMARLOV! Det är så underbart. Tänk alla de som jobbar i vården och måste anpassa sig efter allt och kanske får ta ut två veckor här och två veckor där och kanske inte alls tillsammans med eventuell partner. Jag borde vara helnöjd MEN jag har ett behov, eller i alla fall en önskan om att skapa och jag har haft ett fruktansvärt motstånd, Pennan har inte alls legat bra i min hand och väl där har den svajat och skevat. Nu har jag igen startat en challenge: En teckning om dagen, i minst fjorton dagar och idag är det dag 6. Det är både roligt och utmanande och svårt. det är som jag har skrivit flera gånger förut; en färskvara. Det kräver mod och uthållighet och noggrannhet. Dessutom är det svårt, när man söker inspiration, exempelvis hos Stina Wollters fantastiska bok Kring denna konst eller i ett nytt Instagramkonto jag spanat in nina_sketching, när man ser dem som är så professionella och man inser att det ligger år och tusentals timmar bakom deras fantastiska verk, och man själv vill bli lika bra, men fort!!!
 
Ja, nu gäller det att hålla i och jag vill dessutom utmana med färg. Jag fick presentkort på Lloyds konst och ram och ska investera i lite nya akvarellfärger och papper. Men först kommer de fem tidigare "verken" denna omgång. Jag ser hur trevande och osäker pennan är, men jag känner också glädjen i att skapa.
 
Dag 5 - balkongen på Skogsbrynet när jag var hemma och tvättade igår
 
Dag 4, blommor plockade i stugan, prästkrage, chokladblomma och daggkåpa
 
Dag 3 - svårt att få armar och ben att hänga ihop och att få husvagnarna i bakgrunden att se ut som husvagnar
 
Dag 2 - vid en utflykt till Norrbyskär fångade jag delar av familjen Kjellström och då hände det som kan hända när man tecknar, att de som blir motiv blir nyfikna, vill se och kommer och pratar, och så gäller det att det blir någotsånär bra, så man slipper skämmas. Det kan bli himla fina möten och det blev det den här gången, med mamman och pappan som hälsade på sin dotter som flyttat från Halmstad och blivit helt förälskad och fast i Umeå
 
Dag 1 - vågade jag mig på att teckna ett hus, Lillstugan. Jag har svårt för hus, bilar, husvagnar med mera. Har en kompis, Maria Olsson, som är arkitekt, som också har anammat #enteckningomdagen och hon är suverän på hus, såklart, men dessutom att färgsätta. Jag ska inspireras och peppas, inte deppa över att hon, och så många andra är bättre.