Pondus, The Core och Midgårdsskolan...

...och såklart Västerbottens Läns Landsting, samspelar inför den snart stundande releasen av informationskampanjen för säkrare sex. Igår blev den vinnande gruppen (jag har skrivit om tävlingen och dess resultat här Vinnare utsedd...) och mina projektledare inbjudna till Pondus för att få se hur de förvaltar det material och de idéer de fått. Jakob Nyman, delägare och projektledare tar emot oss och berättar om hur roligt de har haft med alla frukter och alla roliga associationer. Mikke Hedberg, AD, berättar vidare om hur de tänkt samt hur de lyft in företaget The Core, som sitter i Pondus lokaler och som har gjort rörliga bilder av materialet. The Core består av Yasdan Naderi och Marcus Strandgren, två kluriga och tydligen mycket ödmjuka killar, se mer på deras hemsida, The Core Digital Sorcery. Läs mer om Pondus här då får ni också se fler bilder på deras fina skinnstolar. Undrar just vad de ska kommunicera...pathos, patina och pondus kanske?
 
Undertexten frukta inte kondomen har hamnat som hududrubrik och logotypen har blivit tredimensionell
 
Yasdan, Marcus och Mikke, en av Pondus viktiga skinnstolar och såklart, en av många Macar
 
Hela den vinnande gruppen är med på plats dock syns inte Ellen, Josef och Sandra i bild här
 
Våra beställare Kerstin Granberg Lundgren och Ewa-Britt Carlsten från VLL  och Sandra i förgrunden
 
Här är vinnargänget vid redovisningstillfället på Folkets Hus i december
 
Jag fick inbjudan till det här mötet av Ewa-Britt och av Malin Johansson, VD på Pondus. Jag tycker att det är världens chans för eleverna att komma ut och se hur skolarbetet och det som sker på lektionerna sser ut där ute i den så kallade verkligheten och jag blir entusiastisk och går igång. Men det krockar ofta med, som den här gången, lektioner i historia och svenska C. Men efter samtal med aktuella lärare så fixade det sig. Då kommer eleverna, bara två faktiskt, och frågar om de verkligen MÅSTE gå på det där på den där reklambyrå!
 
Och egentligen så måste de ju verkligen inte det, det är bara jag som tycker att det är så himla kul och spännande. Men väl på plats så verkade alla eleverna vara ganska nöjda, eller så är de bara väluppfostrade, eller rädda för mig som betygsättande lärare.
 
Här är ytterligare en variant av affisch och den öppnar för samkönat sex. Affischtexten består inte av något felstavat budskap om "Du sår sperma ..." utan det är en så kallad platshållartext som av en slump blivit lämplig att associera till.