Den som har flest saker när hen dör vinner!



Vi är mitt i en renoveringskarusell, vi flyttar runt massor av saker, grejer, prylar i ett allt dammigare och rörigare hem. Jag tänker på dem som flyr från sitt hem och sitt land och bara får med sig det de orkar bära i en kasse eller två. Herregud, så mycket saker vi har! Vi vinner nog!
Vi har tömt hallen, förrådet, köket och ett sovrum. Vi skulle ha tömt ett till men fick kalla fötter och drabbades av nån sorts ångest över att radera allt liv från hemmet.



Här finns minnen av liv och vänner som tecknat och målat vackra bilder och visdomsord såsom "Fuck, fuck, fuck","Tänk inte, gör det för fan eller" "Vi borde börja gå nu". Dottern fick komma hem och dokumentera innan föräldrarna brutalt fattade beslut om sanering. Detta gjorde att vi sparade det andra rummet från temat "ljust och fräscht" om inte annat för att ha någonstans att dumpa alla saker.



Idag tror jag att hantverkarna sätter upp en fondtapet i hallen, ska bli grymt spännande att se hur detta mönster ter sig på en hel vägg?



Här kan man också se hur hallen nu är nymålad och ett klinkergolv är lagt. Problemet nu blir bara att man inte har någon som helst lust att göra nya hål i väggarna för att sätta upp något.



Men det får man väl ändå anse vara ett I-landsproblem i den högre skolan. Vi ska försöka att inte vinna tävlingen om vem som har flest saker, därför  ska vi hyra en släpvagn och ta en katharsis-tur till Återvinningscentralen. Det fungerar bättre än bikt och terapi för en kvinna i renoveringskarusellen. Då ska bland annat den här gamla infällda diskbänken återvinnas ( vilken galen idé med infälld diskbänk, så sjukt äckligt det blir i skarven mellan träskiva och bänk).



Nu ska jag bege mig hemåt för att se vad som har hänt sen sist, och det ena ger det andra och nu måste vi nog kanske sätta upp en tapet i köket också. Nya svåra val för en stackars I-landskvinna med för många saker och för stort hus.