Maj - som vanligt ovanligt kall

Här är jag i min veganska skinnpaj, rejält igenstängd och med mössan nerdragen för att hindra kylan. Per, min man, kallar mig Pajen Holm
 
Jag hade tänkt göra en ny aktuell teckning till det inlägget jag skrev och publicerade i går. Nu låter jag det bli ett eget inlägg i stället. Jag skulle vilja vara mer intellektuell (f...n, kan inte ens stava till ordet, var ärligt talat tvungen att googla för att se om jag hade rätt, det hade jag)...ja alltså - vara mer intellektuell i mina texter;skriva om filterbubblor, mediers påverkan ,Bourdieu, Borurde, nej men va f..n, det kan jag ju inte heller stava till. Ja, alltså, igen: Jag skulle vilja att min blogg höll en hög kvalitet i texter som på ett seriöst men ibland skämtsamt sätt ifrågasätter och kommenterar samtiden kopplat till konstnärliga uttryck och dagens mediesamhälle.
 
Nåväl, det är inte alltid det som mina tankar kretsar omkring. Ganska ofta är det det vardagliga livet, relationer, mina barn, och just nu dessa dagar i maj 2019 är en del av tankarna på min födelsedag. Så simpel är jag. Och appropå texten jag skrev igår om bilder på sociala medier och rynkor. Jag fick för några dagar sedan en ohygglig skräckupplevelse när jag insåg vad som kan hända med de bilder man lägger ut på sig själv på Instagram. Man kan lägga ut en bild där man själv är på lagom avstånd för att man ska se bra ut. Men den som tittar på bilden ( och vill en illa) kan ju bara ta pek- och långfinger och zooma in och på pornivå se vad som hänt under dessa snart 60 år. Säkrare är då att jobba med tecknade bilder.