Bekanta ansikten

 
Ett av motiven på t-shirtsen som säljs i butiken Faces
 
Min man och jag har varit flera gånger i Rom och vi har hittat ett litet favoritställe i Trastevere. Det är en man som har en liten, liten bar som specialiserat sig på vin men väggar och hyllor är överfulla av andra drycker också. Där har vi suttit i den ljumma kvällen på den trånga gamla gatan och avnjutit Amarone, Barolo och Brunello. Mittemot finns en liten butik som säljer t-shirt med tryck av kända musiker och skådespelare. Per har shoppat. Jag har varit inne och klagat på att det knappt finns med några kvinnor.
 
Hursomhelst. På väg hem i nu i början av sommaren så såg jag en intressant person på Fiumicino, Roms ena flygplats. Det var en lång, androgyn person men ja, absolut en kvinna. Jag såg henne ett par gånger och iakttog den coola stilen. Väl på planet skulle jag hjälpa Per med korsordet...
 
 
 
 
 
 -Men hallå, Per, henne här på bilden såg jag ju på flygplatsen!!! Men, svarar Per, jag också! Och hon tittade så på mig. Aha, typiskt va, att hon skulle spana i Per! Varför? Men så böjer jag mig fram och över Per och tittar på hans tröja, och mycket riktigt har han t-shirten från Faces med Bowietrycket. Det måste innebära att...Ja, det var Anne Lebovitj och hon måste ha kännt  igen ett fotografi hon själv hade tagit, på Pers tröja. Hoppas att ägaren köpt rättighet att använda bilden. En av de mest ikoniska Bowiebilderna. Vilken slump ändå att just hon skulle dyka upp både på flygplatsen och i korsordet.