Fjällvandringen del 2

Här har vi slagit upp ett basläger med Skerfe som motiverande mål i närheten. Frystorkat till middag.
 
Ett helt annat väder nästa morgon
 
Vi börjar ändå vandra upp mot toppen
 
Det är viktigt med rätt utrustning på fjället, det här är Lumenes Pink Pearl no 17, glossy shine perfection
 
På dryga 1000 meter över havet bestämmer vi oss för att avbryta och vandra tillbaka till baslägret
 
Vi har i alla fall varit inne i Sareks nationalpark
Eric tar en annan lite topp på vägen ner, en gammal offersten bestegs av bara farten
 
Fjälljung
 
Vi vandrar på fjället utanför lederna
 
Efter tre timmars vandring är vi ganska morska men lite trötta, tror nog att vi är vid bilarna snart. Vi hade ju gjort en två timmars vandring före lunch också
 
Har man väl satt sig börjar det bli tungt att resa sig
 
Nu efter fem timmar tror vi att vi bara har en liten transportsträcka kvar. Vid det här laget så har vi en liten utbrytargrupp på fyra personer som lägger in en högre växel occh skippar den sista mat och vilopausen då vi, Per och jag blir trakterade med mackor och blåbärssoppa av Eric och Annica. Vi äter samtidigt som vi blir ätna, det är helt galet mycket mygg. Vi är lite irriterade över utbrytargruppen som verka vara lite elististiska samtidigt som de sviker gruppen...jag menar...tänk om någon av oss får ett benbrott då skulle två få bära den skadade och en få bära allas ryggsäckar...tänk om. I efterhand förstår jag att dessa tankar kom från en utmattad, orutinerad fjällvandrare.
 
Det visar sig vara minst tre timmar tills vi når forsen och bron som leder över till bilarna. Dä väger fötterna över 3 ton så det är knappt jag vågar gå över. Det visar sig också att utbrytargruppen inte var så elitistisk heller, de var så utmattade att de hekt enkelt inte vågade sluta gå för då var de rädda att de inte skulle kunna fortsätta.
 
Efter en timme i bil var det inte helt lätt att veckla ut sig och kliva ner på marken
 
Aj, aj, aj
 
 
Efter bastu och vederkvickande bad i sjön smakade det ljuvligt med hemrökt souvas med tillbehör. Vill man läsa om ännu längre och ännu mer exotiskta bergsvandringar kan man gå in på kollegan Grahns blogg och läsa om hans vandring i Tibet nu i sommar.
 
Idag, den 19 juli, åker min son Viktor till Australien. Lycka till!