97 dagar kvar i radhusidyllen

Hur ska det gå med katten Stella? Kommer hon acceptera att vara innekatt på vinterhalvåret och ute i stugan på sommaren?
 
 
Nu är något stort på gång! Vi har köpt en lägenhet på fjärde våningen i ett höghus. Vi ska flytta från 3 x 67 kvadratmeter, i tre plan, till 74,5 (de sista 0,5 kan bli nog så viktiga) kvadratmeter på ett plan. Från stora uteplatser både på framsidan och baksidan och en stor balkong från sovrummet på andra våningen. Lägenheten har en mycket liten balkong, men den har kvällsol.
 
I 22 år har vi bott i radhuset, barnen har flyttat runt i de olika rummen för att till sist, i övre tonåren hamna i gillestugan med egen dusch och toa. Katterna Sigge och Tuffsan kom redan första månaderna  och Tuffsan hann få tre kullar med kattungar, där, i vårt radhus på Sandbackavägen. Otaliga födelsedagar, kalas och jular har firats där. Men nu tror vi att vi är klara. Dags att downsizea, rensa i röran och börja om på nytt. Jag är den som har legat på, sett till att vi tagit oss iväg på lägenhetsvisningar. Min man har varit  nöjd med radhusboendet men verkar tycka att det ska bli spännande också. Jag har också varit supernöjd med boendet, utifrån att vi haft tre barn som vuxit upp där. Men det känns som ett färdigt kapitel. En ny barnfamilj borde få flytta in och vi behöver lite nya perspektiv.
 
Vi har tittat på fina, dyra lägenheter med rätt hög månadsavgift och konstaterat att då blir det dyrare att bo i lägenhet. Med denna till trea omgjord fyra kommer vi att ha lite lägre månadskostnad och desutom få loss lite pengar, beroende på hur mycket vi får för huset. Det är nästa stora utmaning. Den förra var att buda hem lägenheten.  Utgångspriset var på 2 095 000 och slutsumman blev 2 305 000. PUH! sen skulle vi försöka fatta vad det var vi hade gjort!!! VAD HAR VI GJORT?
Nästa tisdag kommer mäklaren och ska styra upp försäljningen. Fram till dess ska jag väl fortsätta att möblera i fantasin och rensa i nostalgiträsket som spridit sig i radhusets alla rum och våningar.
 
Kanske kommer jag sakna att hänga ut tvätten på balkongen...
 
Kanske kan jag ta tillfället i akt att komma igång med bloggandet utifrån detta tema, 97dagar kvar!