Kii buy by by

Ett par fantastiska mockaboots från Acne Studio och ett vackert halsband blev min sista shopping från älskade Kii.
 
Butiken Kii startades 2000 av Frida Stighäll och Filippa Rådin, den låg då på Storgatan i Spegelns gamla lokaler där nu Hemmakväll huserar.  Där köpte jag outfitten jag skulle ha när jag var konferencier för Vuxna rösters konsert på Norrlandsoperan. Den fantastiska, svarta. veckade, blanka kjolen har jag fortfarande kvar. Sedan har de funnits på Kungsgatan i det fina gamla trähuset. Butiken har fått många fina priser och de har arrangerat spännande visningar och klubbkvällar. Det var också dit man tog sina gäster från andra städer för att erbjuda en unik upplevelse med både lite dyrare exklusiva märken och billigare men designmässigt roliga och uppdaterade och för den kunniga, engagerade personalen.
 
Näthandel, köpcentra och ett rörigt centrum, präglat av ombyggnationer och avstängda gator, kan vara delar av förklaringen till att de nu har gått i konkurs. Tråkigt, mycket tråkigt. Vi har helt enkelt handlat för lite. Men det är så trist när det bara finns kedjor, samma koncept i alla städer.
 
Som en gravplundrare kände jag mig när jag lätt dräglande klev in i konkursboet för att fynda på 70 procentsrabatt. Och det sista köpet blev det som är på bilden här ovan och det som har varit  grunden för min outfit idag. Till det ett par enkla tajta jeans och en enkel svart tröja.
 
Tack Kii för allt! Hoppas att ni så småningom gör något nytt kul och spännande som man kan ta med sina gäster till och så att man kan få visa bättre köpmoral. Agera globalt! Handla lokalt!
 
 
Trevlig helg 
 
 
Här har jag skrivit om Kii tidigare: Luvluddet på- Vardagslyx Köpta drömmar om ett annat liv