Megabloggpaus

Jag vet inte vad som hände? Jag försökte piffa upp mitt bloggtema men gav liksom upp, det blev inte bra, men å andra sidan överensstämmer det med min personlighet här i bloggen: En teknikbråkande person som retar upp sig och misslyckas med medietekniken hela tiden. Nu har jag gett mig på det igen och försökt byta bort den grå bakgrunden, versalerna och understrykningen av rubriken (det lyckades jag INTE med).
 
Efter ett hårt träningspass med pilates cirkelträning fick jag lite kraft till bloggen igen och återkommer utan att ha något särskilt på hjärtat. Trumphistorien blir bara värre och värre ju mer man förstår att det är sant...Ja, att Donald Trump faktiskt är Amerikas president. Jag som jobbar med vikten av fria, objektiva medier och journalisternas och nyhetsbolagens viktiga roll i en demokrati, vågar knappt ta in vad som sker därborta i väst.
 
Men precis som kampen med träningen är ett idogt arbete och kondition och rörlighet är en färskvara så måste man ständigt bevaka press- och yttrandefrihet, kämpa för den, undervisa om vikten av den och absolut inte ta den för given.
 
På fredag ska eleverna på Estetik och media tillsammans med några samhällsklasser delta i en temaeftermiddag om pressfrihet med organisationen One day Seyoum som strider för demokrati, pressfrihet och Syoum Tsahayes befrielse. Det är en eritreansk journalist som sitter fängslad på grund av regimkritiska texter.
 
 
Jag mår bättre och har mer kraft efter träningspasset OCH jag mår bra av att skriva av mig i bloggen och dela mina tankar.
 
Jag tar gärna emot reaktioner på mitt eländiga dribblande med bloggtemat. Jag misstänker att jag INTE kan få tillbaka originalet, men tipsa gärna om andra förslag.