Mindyard tioårsjubileum

 
Oh my God, i morgon är det tänkt att jag ska lämna in årets Mindyard till tryckeriet Original! Det är Elma Frick som är AD och det är Elina Sandström som tagit omslagsbilden
 
För tio år sedan gjorde vi en storsatsning på medieelevernas tidningsproduktion och kostade på fint papper och en stor tryckt upplaga. Det var en del av marknadsföringen av Midgårdsskolans estetiska program och främst Medieprogrammet som då inte var ett estetiskt program, utan ett studie- och yrkesförberedande program litegrann beroende på vilka kursval man gjorde. När tidningen kom från tryckeriet så skickades alla våra medietvåor ut till sina gamla högstadeskolor för att stolta, visa vad de gjort och dela ut tidningarna, främst till niorna.
 
2007 var fokuset helt på valet till gymnasiet och innehållet i de olika programmen på Midgårdsskolan. I år har temat varit genus och normkritik.Det är också första året som jag är ansvarig för arbetet med tidningen i kurserna Medieproduktion 2 och Medier, samhälle och kommunikation. Kollegan Anita står beredd och assisterar och har dessutom lagt grunden för eleverna i kursen Grafisk kommunikation. Jag är ju helt handfallen när det kommer till tekniken. Det har varit fasansfullt ångestladdat stundtals att känna sig så helt off och hjälplös. Att det hamnade på mig kom sig av att tjänsteunderlaget inte fungerade så att Anita kunde ta medieproduktionskursen. 
 
Däremot har jag lagt upp uppgifter, sett till att det funnits material för research och jobbat med hur man kan spegla temat både journalistiskt och konstnärligt.
 
Efter påsklovet ska medietvåorna ge sig ut på högstadieskolorna med sin fina tidning. Dessutom måste vi försöka komma åt de skolor som ingen av tvåorna har gått på, så att de också får se och lära sig om genus, normkritik och vad kan kan få göra om man går Estetik och media på Midgårdsskolan
 
Så här såg Mindyard ut 2007: