Vardagslyx - Hyllning till mina elever

Så här sprallig är jag efter att ha haft EM2 i kursen Medier, samhälle och kommunikation
 
Jag har en lugn tjänst denna höst, ett bra schema som gör att jag hinner med det jag ska. Det är ovanligt och dessvärre kommer jag väl att få betala för det nästa termin för att det blir fler kurser och tuffare schema då. Vårt arbete är extremt beroende av hur schemat läggs, hur många olika kurser vi får och hur många elever det är i varje grupp. Dessutom är det så himla olika hur elevgrupperna fungerar.
 
Nu har jag elevgrupper som är så positiva, snälla och underbara och det är fascinerande med gruppdynamik och hur den påverkar alla individuellt. Man kan ha en grupp med supertrevliga individer men stämningen och toleransen är låg och det kan sätta igång en negativ spiral där alla presterar sämre och lär sig mindre. Man kan också hamna i en grupp  där den positiva spiralen börjar snurra; man är trygg, vågar dela med sig, vågar fråga, läraren blir tryggare, bättre och roligare. Eleverna lär sig oändligt mycket mer.
 
Vi försöker såklart att jobba för att uppnå det senare klimatet. Jag betonar om och om igen att alla måste respektera varandra, lyssna, lära sig samarbeta med alla och ta sig själv och sina frågor på allvar också. Det är svårt att lära sig nåt om man känner sig otrygg. Men det är inte alltid vårt arbete med grupperna lyckas. Just nu har jag bra klasser och grupper som är härliga och det är  en förmån att få vara med dom. Och det är verkligen en vardagslyx att få undervisa i medie- och estetiska ämnen för positiva och nyfikna 16-19 åringar. Det ger en hopp om livet och framtidstro.
 
Så med detta säger jag TREVLIG HELG!
#1 - - Paul:

Gratulerar Cissi!
Trevlig helg tebaks!

Svar: Tack! Hur har du det?
MammaMedia