Håfström i min gamla skola

 
Här i Tullkammaren gick jag Bildlärarutbildningen1981-1984. Här skapade jag etsningar, målade med olja, akvarell och akryl, tecknade kroki, byggde ståltrådsskulpturer, modellerade, fotade, filmade och läste pedagogik, metodik, kulturhistoria och visuell kommunikation med mera. I lokalerna intill fanns bland annat Radio Västerbotten.
 
Då hette jag Cecilia Norin och under en period så bodde jag med  pojkvän och en Gordon setter som hette Ramses, i en mörkbrun villa i Ersmark. I skolan hade vi en kurs som hette Skrift med en lärare som hette Rittva. Vi kallade henne för Skrittva. I den kursen fick vi teckna och texta en serie. Så här såg min ut:
 
Ja det var lite mörkt och ensamt i Ersmark, pojkvännen jobbade extra på krogen Krogen och det blev ensamma kvällar i villaförorten för drygt tjugoåriga lärarstudenten
 
 
Stefan Andersson hade på den tiden en kombinerad ramaffär och galleri, Galleri Stefan Andersson, på Kungsgatan intill Sandbergs pappershandel. Där köpte jag en Max Ernst affisch som jag kostade på en fin inramning. På 90-talet kom Sara Sandström in och det blev Galleri Andersson Sandström. Tillsammans med Bildmuseet har de skänkt strålglans från den internationella konsscenen till oss umeåbor. Nu har de bestämt sig för att  fokusera sin galleriverksamhet till Stockholm men väljer att ha kvar en fot här hemma. 
I eftermiddag har jag tänkt ta mig till gamla Tullkammaren för att gå på öppet hus för Galleri Andersson /Sandströms nya showroom. Det blir en utställning med Jan Håfström, han med pratbubblorna och Fantomen.