Vill hinna hylla Kiruna Hockey

 
 
Heja, heja, heja Kiruna hockey!!!
 

Jag jobbar som en galning dessa första veckor 2015, har inte hunnit blogga nästan alls. I måndags var jag så sönderstressad så att jag nästan trodde att jag skulle bryta ihop, jag bad min man stänga radion och tona ner lamporna när vi skulle äta. Klarade inte av varken ljud eller ljus. Efter maten kröp jag in i soffhörnet med en kopp kaffe och ville bara slötitta på något enkelt och ja, varför inte Idrottsgalan. När Sportspegelnpriset delades ut till Kiruna hockey för deras mod att bli HBTQ-vänliga och till och med byta ut sina dräkter till regnbågsmönstrade så blev jag plötsligt frisk, pigg och stark igen, rätade upp kroppen, applåderade och jublade. Så himla bra! Så jävla modigt!
 
Det har visat sig att de har mist sponsorer och att en del funktionärer klargjort att de aldrig vill sätta sin fot i arenan mer. Det visar bara hur otroligt viktig denna manifestation är. New York Times har hört av sig för att skriva om satsningen. Och detta är ett så tydligt exempel på att man kan göra skillnad, att sport och politik hör ihop, vad man gör och vad man signalerar kan vara en livsavgörande skillnad för dem som plötsligt känner sig inkluderade. Min utbrändhet kom alldeles av sig.
 
Dessa killar som spelar hockey i regnbågströjor får veckans kärlek och jag kan till och med tänka mig att gå på match. det är en så sjukt underbar solidarisk handling som visar på öppenhet och kärlek.
Jag fattar inte vad som är provocerande, jag förstår heller inte hur någon annans kärlek skulle kunna hota min om det inte är en rival förstås...för då jävlar!!!
 
Läs mer om priset här: Sportspegelnpriset...Här om de tappade sponsorerna: De tappar sponsorer
 
Heja Kiruna! All min kärlek!