Tora Sparkles testar Estetik och media

 
 
Ron från Lycksele hjälper Tora Sparkles att göra en stop motion
 

Nu har vi firat julavslutning i Valhalla, Midgårdsskolans aula, vi har tackat av en älskad kollega och ätit oss proppmätta på Rex julbord som serverades i Officersmässen här på området. Jag är tillbaka vid mitt skrivbord och brottas med mig själv om vad som ska göras nu, eller innan jul och vad som ska ligga till sig och kanske skapa svåra ångestattacker under de mellandagar som bara borde fyllas med skidåkning, nötknäckning, rester, spelkvällar och halva reapriset.
 
Jag kan hinna med att lyfta lusten och glädjen med att gå ett estetiskt program. Jag tänker att det är stärkande att testa och bli bra på något estetiskt uttryck under sina sista tonår. Att våga pröva, misslyckas och lyckas med konst och skapande är viktigt för att komma på nya tankar och idéer, att våga och kunna hamna utanför den så kallade "boxen". I de  estetiska programmen får man också lära sig att arbeta med projekt i grupper och pröva och ompröva sina idéer så att det stämmer överens med gruppens.
 
Det är märkligt med samhällets syn på estetiska ämnen i skolan, det minskas och minskas och få vågar söka estetiska gymnasieutbildningar, samtidigt som design, musik, konst, teater, spel, film och dans är något man i landet Sverige är stolta över och som är viktigt både för den nationella identiteten och också en lönsam export. Man talar om kulturdriven tillväxt och om kulturens rent biologiska nytta men man får inte glömma konstens och kulturens egna värde i sig för människorna. Det som gör livet värt att leva, som gör att vi glömmer bort tiden och kommersen för en stund då man kan leva här och nu.
 
Nu öppnar vi på Midgårdsskolan de estetiska programmen ännu mer även för dem som vill kunna maximera sin högskoleförberedelse. Man kan maxa sin utbildning så att man kan få flesta möjlig meritpoäng eller om man vill läsa mer utav de estetiska kurserna.
 
Att bli kunnig inom media, bli en duktig fotograf eller grafisk formgivare är något man har nytta av för att det är roligt men också kunskaper som behövs i många yrken. Att lära sig hur media påverkar och hur man skapar opinion och tolkar nyheter, är dessutom superviktigt i dagens förändrade medievärld.
 
Gå in på Midgårdsskolans hemsida och se filmerna för de andra estetiska programmen. God jul och gott nytt år!
#1 - Paul M. Grahn

Hej Cissi
Förstår att det inte riktigt är sig likt nu. Vi försvinner en efter en från värt kära Midgård. Tur att du, och några till, är kvar och håller fanan högt, det är ett viktigt jobb. Ha ett himla gott jullov!
Jag tror rent av att jag slår dig en "julsignal" innan jag åker iväg till Frankrike. Kram Paul

Svar: Hoppas du har det bra i skåneland! Kramar från ett snöigt Umeå.
MammaMedia